BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Yeniden genel başkan adayı olacak mı? Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı

CHP'nin devrik genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı yayında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu. İmamoğlu'nun 'kendisini sırtından hançerlediğini' söyleyen Kılıçdaroğlu, Özel'in ise 14-28 Mayıs seçimlerinden önce başka, sonra başka konuştuğunu açıkladı.

Abone OlGoogle News
28 Mayıs 2024 10:39

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu, değişimcilere yüklendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "kendisini sırtından hançerlediğini" ima eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ise 14-28 Mayıs seçimlerinden önce başka, sonra başka konuştuğunu söyledi.

Katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ofis açmasına yönelik tepkileri ise "Duyduğum en saçma eleştirilerden biri" sözleriyle yorumladı. Kurultaydan sonra kendisinin bir köşede oturmasını isteyenlerin olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Niye oturacağım? Kemal Kılıçdaroğlu yeri geldiğinde tartışmak, yeri geldiğinde önderlik yapmak durumundadır" dedi.

BANA 'ADAY OL' DEDİLER

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında şu sözler ön plana çıktı: "Kamuoyunda vefasızlığa uğradığım yönünde bir algı var. Vefa, kader birliği yapmaktır. Beraber yola çıktığınız arkadaşlar, "İlla sen cumhurbaşkanı adayı ol" diyen arkadaşlar sonra tam tersini konuşursa siz ne dersiniz? Cumhurbaşkanı adayı olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. Parti böyle karar aldı. Düne kadar bana "Aday ol" diyen siz değil miydiniz? Bana PM'de, MYK'da "Aday olacaksın" diyorlardı. Özgür Bey de dâhil, herkes dahil.

İMAMOĞLU'NA SERT SÖZLER

Sağduyulu olarak parti içinde oturup tartışmak varken niçin seçimden sonra birdenbire değişim tartışması patlıyor? Ben hançerlendim diye boşuna demedim. Partide en büyük değişimi yapan benim. Toplumun her kesimiyle bağlantı kurduk. Sivas'ın ötesine geçtik.

YETER ARTIK

Kılıçdaroğlu seçim sürecinde tek başına mücadele etti. Beni eleştirenlere söylüyorum. Siz neredeydiniz? Yüzde 48 oy aldık. İnsaf denen bir şey var. Hep içimize attık. Yeter artık." dedi.

"ZORLA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLDUM"

CHP'nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bir televizyon programına konuk oldu. Partideki kurultay sürecini ve seçimleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, partisi ve altılı masanın üyeleri tarafından zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını öne sürdü.

"DELEGELER TEKRAR ADAY OLMAMI İSTERLERSE SORUN YOK"

Kılıçdaroğlu, "Yeniden CHP genel başkan adayı olur musunuz?" sorusuna ise "Delegeler tekrar aday olmamı isterlerse önerirlerse bir sorun yok" cevabını verdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar