BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Erdoğan: Asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız, affetmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin 64. yıl dönümü kapsamında düzenlenen sempozyumda konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Üzerinden değil 64 sene asırlar bile geçse darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz." dedi.

Abone OlGoogle News
27 Mayıs 2024 12:36

27 Mayıs darbesinin üzerinden 64 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Adnan Menderes Kongre Merkezi Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Anayasası Sivil Anayasa Güçlü Türkiye Sempozyumu"nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"27 Mayıs 1960 darbesinin ardından bir yargı tiyatrosuyla idama mahkum edilen ve darağacına gönderilen Adnan Menderes'i burada tekrar rahmetle, minnetle yad ediyorum"

"Eski adıyla Yassıada'yı milletimizin adlandırmasıyla 'Yaslıada'yı demokrasimizin utanç adasına dönüştürenleri nefretle anıyoruz. Üzerinden asırlar geçse de darbecileri unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Sokakları karıştırarak darbeye zemin hazırlayanları, üniversite öğrencilerini kışkırtanları unutmayacağız ve affetmeyeceğiz."

"Hukuk cinayetlerini ülkemize ve milletimize yaşatanları asla ve asla bağışlamayacağız. Millet ve milli irade uğrunda bedel ödeyenleri nasıl minnetle yad ediyorsak, demokrasi cellatlarını da utanç kaynağı olarak hatırlayacağız"

"Darbeye uygun ortam hazırlamak için üç yıl boyunca uğraştılar. Bu süreçte muhalefete bağlı gazeteler Menderes'i ve DP'yi hedef aldı. Son olarak, tahkikat komisyonu bahane edilerek, "İhtilal meşru bir haktır" denilerek darbeye davetiye çıkartıldı"

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar