BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Erdoğan'dan terörle mücadele vurgusu: PKK'ye karşı somut adımlar atacağız!

Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelede ortak adımlar atma kararı aldık. Devletimizin nefesi terör ve suç örgütleri mensuplarının ensesinde olmaya devam edecektir." dedi.

Abone OlGoogle News
16 Mayıs 2024 19:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde: "Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'ye hoş geldiniz diyorum. Slovakya Başbakanı'na yönelik menfur bir saldırı yaşandı. Sayın Başbakana ve Slovakya halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Dost Gürcistan halkının bağımsızlık gününü şimdiden tebrik ediyorum. Sayın Kobakhidze'ye görevinde başarılar diliyorum. İki dost ülke olarak verimli görüşmeler gerçekleştirdik.

"TÜRKİYE'NİN GÜRCİSTAN'A GÜÇLÜ DESTEĞİNİ BİR KEZ DAHA VURGULADIK"

Türkiye'nin Gürcistan'a güçlü desteğini bir kez daha vurguladık. Sayın Başbakan, Gürcistan'daki iç siyasi durum hakkında bizimle görüş paylaştı. Türkiye olarak gelişmelerin Gürcistan halkı adına olumlu sonuçlanmasını temenni ediyorum.

"TİCARET HACMİNİN 5 MİLYAR DOLARA SEVİYESİNE GELMESİ ÜZERİNDE ANLAŞTIK"

İki ülke olarak ticaret hacminin 5 milyar dolara seviyesine gelmesi üzerinde anlaştık. Tarihi İpek Yolu'nu raylar üzerinden hayata geçiren Bakü-Tiflis-Kars demir yolunun tam kapasiteyle hayata geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Havaalanları, limanlar, yollar gibi Gürcistan'ın büyük altyapı projelerinde destek olacağımızı Sayın Başbakana ilettik.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEDE ORTAK ADIMLAR ATMA KARARI ALDIK"

FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle mücadelede ortak adımlar atma kararı aldık. Devletimizin nefesi terör ve suç örgütleri mensuplarının ensesinde olmaya devam edecektir.

Bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldık. Filistin halkının özgürlük mücadelesi her zeminde desteklenmeli. 10 Mayıs'ta BMGK'nin aldığı karar uluslararası toplumun durduğu noktayı gösteriyor. Dünyanın her yerindeki Filistin desteğini çok anlamlı buluyorum. Sayın Başbakan ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaşını da görüşme fırsatı bulduk. Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanacak barış anlaşmasının bölge açısından tarihi bir fırsat olduğunu görüştük.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımız Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor. Takımlarımıza şampiyonada şimdiden başarılar diliyorum."

"SAYIN ERDOĞAN, GERÇEK BİR LİDER"

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze'nin konuşmasından satır başları şu şekilde: "İlk defa dost ve komşu ülke Türkiye'yi ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Sayın Erdoğan'ı ziyaret etmekten çok mutluyum. Sadece Cumhurbaşkanı değil, Türk halkının her anlamda çıkarlarını koruyan bir lider. Kendisinin liderliğini örnek alıyoruz.

Kafkaslar'da yapıcı iş birliklerine hazırız. Gürcistan her zaman barışın yanında." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar