BIST10.224,76%-0,51
USD32.2897%-0.15
EURO34,8138%0.03
ALTIN2.412,00%0.77
Siyaset

DEM Parti Kapatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç uyardı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'DEM Parti'de siyaset yapanlar terör örgütlerine karşı da mesafe koyması gerekir. Koymadığı taktirde de demokratik hukuk devletinde yetkili makamlar devreye girer' ifadelerini kullandı.

Abone OlGoogle News
24 Nisan 2024 10:00

MHP Lideri Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda DEM Parti'ye tepki göstermişti. Bahçeli mesajında DEM Parti hakkında kapatma davası açılmasını, DEM Partili milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını ve Türk bayrağını kabullenemeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasını istemişti.

TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda Bahçeli'nin "DEM Parti'ye kapatma davası açılması" çağrısına dair konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Eğer hukukta bir suç işlenmişse, bir Anayasa, kanun ihlali varsa orada yetkili makamlar devreye girer, gereğini yapar" dedi.

'TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAMAZSA...'

DEM Parti'nin, terör örgütüyle arasına mesafe koyamadığını, hatta terör örgütünün eylemlerini destekler mahiyette söylemleri ve uygulamaları olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Tunç, "O nedenle HDP hakkında bir kapatma davası açıldı. Şimdi DEM Parti de terörle arasına mesafe koyamazsa, teröre karşı tavrını koymak istemezse ve terörü destekleyen birtakım faaliyetler içerisinde olursa bu kaçınılmaz olur." değerlendirmesinde bulundu.

'BURADA SORUN ORTAYA ÇIKIYOR'

Demokratik siyaset yapmak isteyenlerin şiddeti ve terörü reddetmesi gerektiğine dikkati çeken Tunç, demokrasilerde şiddetin olamayacağını, demokratik hukuk devletinde de şiddeti teşvik etmenin suç olduğunu belirtti. Tunç, "40 yıldan bu yana mücadele ettiğimiz, ülkemizin bölünmesi için gayret gösteren bir terör örgütüne karşı tavrınızı koymazsanız, özellikle o terör örgütünden soruşturma, kovuşturma geçirmiş kişileri aday gösterirseniz burada sorun ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar