BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Yeniden Refah Partisi İstanbul Ankara ve İzmir adayları belli oldu

Yeniden Refah Partisi'nin üç büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu. İstanbul Büyükşehir adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir adayı Cemal Arıkan oldu.

Abone OlGoogle News
10 Şubat 2024 14:00

Yeniden Refah Partisi, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Partinin seçim beyannamesi açıklanırken, çok sayıda ilin belediye başkan adayları da açıklandı. 

İstanbul Büyükşehir adayı Mehmet Altınöz, Ankara Büyükşehir adayı Suat Kılıç, İzmir Büyükşehir adayı Cemal Arıkan oldu. 

Kürsüden, milli görüş hareketinin en zor günlerde halkın yanında olduğu görüşünü ileri süren Erbakan, "Milli görüş sadece bir siyasi hareket değildir: ahlak, merhamet, liyakat, feraset demektir" diye konuştu.

Erbakan açıklamalarından sık sık rant belediyeciliğini eleştirirken, "Rant belediyeciliği demek israfa bulaşmış belediyecilik demektir" dedi.

"Heykelci belediyecilik"

Erbakan, belediyeleri konserleri ve festivalleri desteklemekle suçlarken, şu ifadeleri kullandı:

"Heykelci belediyecilik demek iş değil laf üretmek demektir Festivallere, kutlamalara, konserlere milyonlarca lira akıtmak demektir. Belediyenin imkanlarıyla LGBT etkinliklerine destek olmak ve nesillerin ifsadına vesile olmak demektir. İbadethanelerimizin yanı başında düzenlenen içkinin su gibi aktığı konserlere milyonlarca lira aktarmaktır."

Seçim vaatleri

Erbakan'ın yerel seçim vaatlerinden bazıları şöyle:

“Devlet okullarındaki çocuklarımıza ücretsiz yemek desteği vereceğiz. Çocuk spor okullarıyla spora teşvik edeceğiz. Dilendirilen çocukları şefkatli ellere teslim edeceğiz. Mahallelerde gençlik konseyleri kuracağız. Gençlerimize sinema tiyatroya gidebilmeleri için Genç Refah Kart vereceğiz. Kadınlarımız bizlere cenabı Allah'ın emanetidir ve bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız. Kadınlarımıza sıcak yuva merkezleri kuracağız.

Özellikle büyükşehirlerde çalışan kadınlarımızın en önemli sorunlarından biri işe giderken çocuklarını bırakacak yer bulamamak. Bu nedenle 'refah çocuk kreşlerini' bütün mahallelerimize kuracağız. Araba kullanmakta ustalaşmak isteyen gençlerimize ileri sürüş pistleri açacağız. Gençlerimiz bu merkezlerde son günlerde gençler arasında yaygınlaşan 'drift atma' heyecanını kimsenin hayatını riske atmadan tatmin edecekler."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar