BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'den seçim talepleri ortaya çıktı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, yerel seçimlerde iş birliği yapmak için AK Parti'den Kocaeli, Sakarya ve 35 tane de ilçe belediyesini talep ettiklerini açıkladı.

Abone OlGoogle News
09 Şubat 2024 11:31

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Hal böyle olunca siyasetin gündemi de bir hayli hareketlendi.

Siyasi partiler belediye başkan adaylarını birer birer duyururken, Yeniden Refah Partisi de seçimlere ilişkin kararını açıkladı.

İttifaksız girme kararı aldılar: Talepleri canlı yayında açıklandı

Buna göre Yenide Refah Partisi, seçimlere ittifaksız girme kararı aldı. Alınan karar sonrası Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Aydal, AK Parti ile yürüttükleri iş birliği görüşmelerinde partisinin isteklerini duyurdu. Aydal, katıldığı bir programda AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya'yı istediklerini söyledi.

'Kocaeli, Sakarya ve 35 tane ilçe belediyesi istedik'

Sözlerine devam eden Aydal ayrıca 35 ilçe belediyesini talep ettiklerini de söyledi. Aydal konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bunu ilk telaffuz eden benim. AK Parti’den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz. Biz de benim özgeçmişime baktığınızda bir sanayi şehrini çok rahatlıkla kalkındıracak birçok Ar-ge’nin başkanıyım aynı zamanda. İlk iki toplantıda bunları Sayın Cumhurbaşkanı’na ileteceklerini ifade ettiler. Devamını getireyim. 35 tane ilçe talep ettik. Çünkü neden? Önlerine grafik olarak koydum. Biz olmadan 76 ilçeyi kazanma şansları yoktu.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar