BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri şov biz derman peşindeydik

Şanlıurfa Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''14 milyon insanımızı etkileyen 6 şubat depremleri son asıra maruz kaldığımız en büyük felaket. Deprem bölgesini her daim gündemimizde tutuyoruz. Felaket çok büyük olsa da üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. 85 milyon el ele vererek şu ana kadar süreci alnımızın akıyla bugünlere getirmeyi başardık.'' dedi.

Abone OlGoogle News
07 Şubat 2024 17:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesine yaptığı ziyaretler devam ediyor. Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Şanlıurfa Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde ilk etapta yapımı tamamlanan 1.314 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde;

Bugün, Şanlıurfa'da 1208'i il ve ilçe merkezlerinde, 106'sı kırsalda olmak üzere toplam 1314 afet konutumuzun kurasını çekiyoruz. Şanlıurfa'da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor. Bunları en kısa sürede tamamlayıp hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz. Depremzedelerimizi en kısa sürede yeni, güvenli, huzurlu ve mutlu yuvalarına kavuşturmak için koşturacağız.

''BAŞKA ÜLKENİN BAŞINA GELSE YERLE YEKSAN EDER''

Asrın felaketinin üstesinden asrın birlikteliği ile geliyoruz. Ne yaparsak yapalım gözlerimizi bir an olsun deprem bölgesinden ayırmayacağız. Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın hiçbirine mahcvup olmamak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Yürütülen çalışmalarla ilgili hemen her Kabine toplantısında bakanlarımızdan bilgi alıyoruz. 40 yıldır sizlerin huzurundayız. Depremden sel felaketine, terör eylemlerinden sokak olaylarına, salgından bölgesel çatışmalara kadar çok farklı sınamalarla karşılaştık. Bir başka ülkenin veya milletin başına gelse, o ülkeyi yerle yeksen edecek.

''BİRİLERİ ŞOV BİZ DERMAN PEŞİNDEYDİK''

Son 21 yılda yaşadığımız afetlerden sonra yaraları sarma konusunda ortaya koyduğumuz gayretin şahidi milletimizdir. Birileri şov, siyasi istismar peşinde koşarken biz, gecemizi gündüzümüze kattık. 14 milyon insanımızı etkileyen 6 şubat depremleri son asıra maruz kaldığımız en büyük felaket.Deprem bölgesini her daim gündemimizde tutuyoruz. Felaket çok büyük olsa da üstesinden gelmeye gayret ediyoruz. 85 milyon el ele vererek şu ana kadar süreci alnımızın akıyla bugünlere getirmeyi başardık.

''DEPREMİ TARTIŞMA MEZESİ YAPMAK YANLIŞ''

Hiçbir ayrım yapmadan siyasi görüşüne bakmadan depremzededlerin yaralarını sardık. Can kaybı olarak 53 binden fazla insanımızı toprağa verdik. Rabbim hepsinin ruhlarını şad etsin diyorum. İlimizde 578 konteynerin olduğu 2 konteyner kent faaliyet gösteriyor. Şanlıurfalı depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için bugüne kadar onu yapmaktan çekinmedik. 81 vilayetin her bir ilçesinde ve mahallesinde izimiz ve dikili bir taşımız var. Biz meseleye nasıl siyasi kazanım elde ederim zihniyetiyle değil vatandaşımızın hayır duasını nasıl alırım anlayışıyla yaklaşıyoruz. Depremi tartışma mezesi yapmak yanlış.

''TARİHE HAVALE EDİYORUZ''

Bir siyasetçi için bundan daha büyük bir lütuf olur mu? Sırf oy vermediler diye depremzedelere hakaret edenleri, ufukta seçim sandığını görünce depremzedeleri hatırlayanları tarihe havale ediyoruz. Vaktimizi bu kifayetsiz muhterislerle harcamayacağız. Biz işimize bakacağız, hedeflerimize kilitleneceğiz. Bugün burada olduğu gibi depremzedelerimizi en kısa sürede mutlu yuvalarına kavuşturmak için çalışacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar