BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

CHP teşkilatında İmamoğlu çatlağı

Teşkilatın içinden yükselen itirazları kulak ardı eden İmamoğlu ile parti tabanı arasındaki uyuşmazlığın büyüdüğü iddia edildi. İstanbul'daki partililerin İBB seçimleri için sahaya inmeyeceği bildirildi.

Abone OlGoogle News
31 Ocak 2024 10:22

CHP'deki adaylık krizi sahaya da yansımaya başladı. Ekipleri tasfiye edilen devrik lider Kılıçdaroğlu ve eski İl Başkanı Kaftancıoğlu'na yakın partililerin, İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu için sahaya inmeyeceği bildirildi.

CHP'de adaylık krizleri devam ederken İstanbul teşkilatı kazan kaldırmaya hazırlanıyor. CHP'nin önceki İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yakınlığıyla öne çıkan isimlerin süreci körüklediğini savunanlar, Kemal Kılıçdaroğlu ile geçen hafta İstanbul Etiler'de bir restoranda buluşmuşlardı. Görüşme medyaya yansımış ancak taraflardan her hangi bir açıklama gelmemişti.

AYRIŞMA KOPUŞA DÖNÜŞTÜ

Yeni Şafak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasını büyük ölçüde İBB ve il başkanlığı üzerinden yürütmesinin partililerce hoş karşılanmadığı öğrenildi. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in ildeki partililere hakim olamadığı, İstanbul il teşkilatı içindeki ayrışmanın kopuşa dönüştüğü de belirtiliyor. Ayrışmanın kopuşa evrilmesinde Kaftancıoğlu'nun ekiplerinin tasfiyesinin etkili olduğu iddia edildi. Kaynaklar, CHP'nin İstanbul'daki ağırlık merkezlerini elinde bulunduran isimlerin, her şeye rağmen Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın duran Canan Kaftancıoğlu ile bağını koparmadığını da dikkat çekti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar