BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

Yeniden Refah Partisi de adaylarını açıkladı

Yerel seçimlerde izleyeceği strateji büyük merakla takip edilen Yeniden Refah Partisi, 57 belediye başkan adayını daha açıkladı. Adayları açıklanan yerler arasında İstanbul ve Ankara'daki ilçelerin de bulunması dikkat çekerken, YRP'nin Diyarbakır ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri için başkan adayları da ilan edildi.

Abone OlGoogle News
09 Ocak 2024 17:28

Seçimlere artık 3 aydan kısa süre kaldı. Siyasi partiler birer birer belediye başkanlarını açıklıyor. Cumhur İttifakı ile yeniden ittifak yapıp yapmayacağı merak edilen Yeniden Refah Partisi'de 57 belediye başkan adayını daha ilan etti.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İKİ BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AÇIKLADI

Yargıtay rakamlarına göre 2023 yılında üye sayısını 96 bin 376’ya çıkarak Yeniden Refah Partisi, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için Diyarbakır ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri'nde aday çıkardı.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez’inde Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hikmet Kaplan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İzzeddin Alkan olduğu ilan edildi.

Karaman Belediye Başkan Adayı Durdu Çelik Eliftaş olmak üzere toplam 57 belediye başkan adayını daha açıkladı.

 

ANKARA VE İSTANBUL DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Partiden yapılan açıklamada İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlıklarına ilişkin ittifak görüşmelerinin devam ettiği belirtirken İstanbul ve Ankara'nın ilçe belediyelerine ilişkin isimlerin açıklanması da dikkat çekti.

SUAT KILIÇ'TAN İTTİFAK AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var diye düşünüyorum. AK Parti böylesi bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacaktır” dedi.

“Dün üçüncü görüşme AK Parti ve YRP heyetleri arasında gerçekleşecekti fakat AK Parti heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesi yönünde bir rica iletti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir. Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zeminin de olması gerekir. Her ittifak bir mutabakat zemini üzerine inşa edilir. YRP ile AK Parti arasında devam eden görüşmelerin bir ittifaka bir mutabakat üzerinden dönüşüp dönüşmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek.

 

"YENİDEN İMAMOĞLU DÖNEMİNİN YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ"

İstanbul’da yeniden bir İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz ama kendi seçmenimizin iradesine de her zeminde her şekilde sahip çıkma niyet ve irademizi de sergilemekten, açıkça ifade etmekten geri durmuyoruz. YRP yaklaşımları olan görüşleri olan esaslı duruşu olan bir siyasi partidir. Beyannamemiz açıklandığında da bu görülecektir.

İttifak oluşması için de ittifak talebinde bulunan AK Parti’nin tavrını daha açık ortaya koymasında yarar var diye düşünüyorum. Bizim şu büyükşehir bu il, şu ilçeler gibi bir ne alırsan kardır yaklaşımı içerisinde olmadığımızı ifade etmem lazım. Daha ziyade biz ahlaki temelli, ilkeler temelli, duruş temelli bir anlayışı burada temsil ediyoruz. AK Parti böylesi bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacaktır.”

ERDOĞAN LEHİNE ÇEKİLMİŞTİ

Mayıs ayındaki genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine yarıştan çekilmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar