BIST10.891,42%0,18
USD32.9477%35.7487
EURO35,7982%42.3152
ALTIN2.529,05%0.85
Siyaset

İmamoğlu kesenin ağzını açtı: Özel'i destekleyenlere kafe ve iş vaadi

İmamoğlu'nun CHP kongresinde Özel’e destek verecek delegelere iş, kafe işletmeciliği ve çeşitli hediyeler vaat ettiği iddia ediliyor.

Abone OlGoogle News
04 Kasım 2023 13:15

CHP Kurultayında değişim rüzgarı da hız kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel arasındaki mücadele, kongre öncesi kritik bir aşamaya geldi. İmamoğlu, değişim istediğini açıkça dile getirerek, Özel’e karşı delegeleri ikna etmek için elinden geleni yapıyor. İmamoğlu’nun, Özel’i destekleyen delegelere iş, kafe işletmeciliği ve çeşitli hediyeler vaat ettiği iddia ediliyor.

İmamoğlu, CHP kongresinde Özel’e destek verecek delegelerin gönlünü kazanmak için İBB’nin imkanlarını seferber ettiği öne sürülüyor. İmamoğlu’nun, farklı illerdeki il başkanları ve delegelerle uzun süren toplantılar ve telefon görüşmeleri yaptığı belirtiliyor. İmamoğlu’nun, Özel’e destek veren delegelere, İBB’nin kafe işletmeciliği sözü verdiği, iş teklif ettiği, çeşitli hediyelerle ikna odalarında mesai harcadığı iddia ediliyor. İmamoğlu’nun, bu şekilde delegeleri Özel’e oy vermelerine dair söz aldığı da konuşuluyor.

Kocaeli Barış Gazetesi'nin haberine göre; İmamoğlu, CHP kongresinde güç gösterisi yaparak, parti içindeki değişim talebini yükseltmeye çalışıyor. İmamoğlu, “CHP’yi iktidara taşımak için, İstanbul’da yaptığımız gibi, Türkiye’nin her yerinde halkın yanında olacağız. Sizlerin desteğiyle, CHP’yi daha güçlü, daha demokratik, daha katılımcı bir parti haline getireceğiz. Sizlerin desteğiyle, CHP’yi Türkiye’nin umudu yapacağız.”

İmamoğlu’nun, Özel’e karşı delegeleri ikna etmek için İBB’nin imkanlarını kullandığı öne sürülüyor. İmamoğlu’nun bu vaatlerle Özgür Özel’in oylarını arttırma planı yapıyor. Özel'in CHP’nin yeni lideri olup olamayacağı ise merak konusu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar