BIST9.548,09%-1,36
USD32.5043%0.23
EURO34,5406%0.21
ALTIN2.494,34%0.45
Siyaset

TDBB 6. Olağan Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuştu.

Abone OlGoogle News
10 Haziran 2022 15:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurul Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından önemli satırbaşları şöyle:

Bugün 30 farklı ülkeden belediyeler ile kocaman aile haline gelmiş birliğimiz kendi alanında dünyanın önde gelen yapıları arasında yer almaktadır.  Yeni programlarla etki sahasını genişleten birliğimiz ülkelerimiz arasında güçlü köprüler kurmasından memnuniyet duyuyoruz. Kökeni Türk Konseyi'ne dayanıyor. Konsey geçtiğimiz yıl İstanbul'daki 8. zirvesinde aldığı kararla adını Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirdi.

“Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kuşatıcı yapısı önemlidir”

Binali Yıldırım kardeşimizin ülkemiz adına yer aldığı Ak Sakallılar heyetini de maziden atiye kurduğumuz köprünün sembolü olarak görüyorum. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin kuşatıcı yapısı önemlidir. Burada kökleri bir kaç asırlık değil binlerce yıllık ortak geçmişe dayalı bir güçten bahsettiğimizi unutmamalıyız. Bu tablo bize aynı zamanda bize hepimizi çok daha parlak bir geleceğin beklediğine işaret ediyor.

“Önümüzdeki dönem Avrasya coğrafyasının dünyanın gözbebeği haline geldiğini görebiliriz”

Bizler de hem geçmişte yaşadıklarımızdan, bugün çevremizde olup bitenlerden ibret alarak hareket etmeliyiz. Kendi refahları için tüm dünyayı ateşe verenlerin karşısına ancak böyle çıkarsak başarılı olabiliriz. Beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece kimse bizi aydınlık geleceğe ulaşmaktan mahrum bırakamaz. Bunu sağlarsak önümüzdeki dönem Avrasya coğrafyasının dünyanın gözbebeği haline geldiğini görebiliriz. Ekonomik krizler bu tür işbirliklerini daha kıymetli hale getiriyor. Teşkilatımızın ve birliğimizin kapsamını arttırmak için çok daha fazla çalışmalıyız.

“Şimdi bunu her alanda başarılarla taçlandırma vaktidir”

Yeniden yapılanan küresel yönetim sistemi içinde ülkelerimizin hak ettiği yeri almasını ancak bu şekilde temin edebiliriz. Günümüzde İpekyolu gibi kadim ticaret yolları dahi yeni yollar inşa edilerek tekrar canlandırılmaya çalışılıyor. BM başta olmak üzere tüm devletleri bir araya getiren yapıların reforma tabi tutulması tartışması yaygınlaşıyor. Böyle bir iklimde bizim tarih, kültür, medeniyet mirasımıza sahip çıkmamız kadar tabi bir durum olamaz. Şehirlerimizi, tarihi ve kültürel kimliğini koruyarak geliştirmenin yollarını arayacağız. Beraberce çalışmak ve neticeler elde etmek başarının kendisidir. Biriz, beraberiz ve büyüyoruz. Şimdi bunu her alanda başarılarla taçlandırma vaktidir. Türkiye, yüreğini sizlere sonuna kadar açmıştır. Ülkemiz birikimini, potansiyelini sizlerle beraber kullanmaya hazırdır. Bunları siyasi söylem olarak değil kalbimizden kopup gelen bir hissiyat olarak ifade ediyoruz. Biz belediyelerdeki çalışmamızı 'Kalkınma yerelden başlar' anlayışı ile yürüten bir kadroyuz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak bu doğrultuda attığınız her adımda yanınızda olacağını belirtmek istiyorum.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar