BIST9.645,02%-0,50
USD32.5687%0.15
EURO34,7486%0.31
ALTIN2.412,92%-0.82
Siyaset

Yamalı bohçaya dönen CHP ikiye bölündü: Ekremciler-Kemalciler

‘İktidar olma’ hayaliyle Türkiye düşmanlarıyla ortaklık kuracak kadar gözünü karartan ancak yine de bir türlü dikiş tutturamayan CHP, 'Ekremciler' ve 'Kemalciler' şeklinde ikiye bölündü.

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2022 19:12

2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayının kim olacağına halen karar veremeyen CHP'de kriz yaşanıyor. Parti 'Ekremciler' ve 'Kemalciler' şeklinde ikiye bölünmüş durumda.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki kriz partiyi böldü. T24 yazarı Murat Sabuncu'ya bilgi veren CHP kaynakları, "Parti içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Kemalciler', 'Ekremciler' diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı.

Parti örgütleri kaynıyor

Genel merkezde, il örgütlerinde, belediyelerde... Bunu hem parti hem seçimlerin geleceği açısından riskli buluyorum. Hele bir de Kemal Bey aday olur, daha önce söz verdiği gibi parti genel başkanlığından ayrılırsa durum daha da karışır" diyor.

“Popstar seçmiyoruz”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir cumhurbaşkanının devleti iyi bilmesi lazım, devlet aklının ne olduğunu bilmesi lazım. Verdiği sözün arkasında durması lazım. Cumhurbaşkanı seçiyoruz, popstar seçmiyoruz" diyerek İBB Başkanı İmamoğlu'na kapıları kapatmıştı.

Kılıçdaroğlu ayrıca, CHP'li belediye başkanlarının bir dönem daha görevlerine devam etmelerinin uygun olacağını söyleyerek İmamoğlu'nun aday olmaması gerektiğini dile getirmişti.

‘İmamoğlu boş durmuyor’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kendisine geniş bir danışman ekibi kuran ve tanıtım harcamaları için oldukça büyük miktarda kaynak ayıran İmamoğlu ise boş durmuyor. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında, yürüyen merdivene binmiş kedi fotoğrafı paylaşarak, o merdivene ters istikamette binmeyi başaran Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunmuştu.

CHP’de kriz adayın belirlenmesiyle bitmeyecek

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında devam eden ve CHP örgütünü ikiye bölen krizin yakında yeni safhalarıyla gün yüzüne çıkması kaçınılmaz görülüyor.

Mesele sadece cumhurbaşkanı adaylığı değil. Eğer Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın adayı olarak ilan edilirse CHP'de bu kez genel başkanlık koltuğu için yeni bir kriz başlayacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar