BIST9.079,97%3,10
USD32.3671%0.07
EURO35,0271%0.03
ALTIN2.323,89%0.15
Seyahat

Braga'da gezilecek en güzel 7 yer

Braga, Portekiz'in en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Braga'da gezilecek onlarca yer bulunmaktadır. Gezerken tatlı bir yorgunluğunuz olacağını unutmamalısınız.Braga'nın gezilecek en güzel 7 yerini sizler için listeledik.

Abone OlGoogle News
03 Nisan 2021 16:14

Coğrafi Konum Portekiz, ya da resmî adıyla Portekiz Cumhuriyeti (Portekizce: República Portuguesa) Avrupa’nın güneybatısında İber Yarımadası üzerinde yer alan, Avrupa Kıtası'nın en batıdaki ülkesidir. Portekiz kuzeyden ve doğudan İspanya, güneyden ve batıdan da Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Atlas Okyanusu’nun kuzey yarımküredeki bölümünde bulunan Azorlar ve Madeira takımadaları özerk yönetimleriyle birlikte Portekiz’in bir parçasıdır.  Avrupa’nın en sıcak ülkelerinden biri olan Portekiz’in anakaradaki topraklarında yıllık ortalama sıcaklık kuzeyde 15 °C ve güneyde 18 °C’dir. Madeira ve Azor Adaları sıcaklık aralığı daha dardır. Bahar ve yaz mevsimlerinde güneşli, sonbahar ve kış mevsimlerinde yağmurlu ve rüzgârlıdır.

Nüfus ve İstihdam Portekiz’in toplam nüfusu 10,3 milyondur. Kıyı şeridinde özellikle Lizbon ve Porto’da nüfus yoğunluğu fazlayken Braga şehride , Portekiz'in en güzel ve önemli gezilecek noktalarına ev sahipliği yapan bir şehir ünvanına sahiptir.  2000 yıl önce kurulmuş bu şehir Portekiz'in en eski şehridir. Romalılardan miras kalmıştır. 

Braga'da gezilecek en güzel 7 yerler

  • Braga Cathedral
  • Bom Jesus do Monte
  • Jardins de Santa Bárbara
  • Parque da Praia Fluvial de Adaúfe
  • Raio Palace
  • Holy Cross Church, Braga
  • Sameiro Sanctuary

Braga Cathedral

Braga Piskoposluğu, yarımadanın en eskilerinden biri ve Gallaecia'nın (Kuzeybatı İberya) Hıristiyanlaşmasının merkezi olan MS 3. yüzyıldan kalmadır. Oranlı Aziz Peter veya Braga, geleneksel olarak 45 ve 60 yılları arasında Braga'nın ilk piskoposu olarak kabul edilir. Gelenek, onun yakın zamanda Büyük Aziz James'in bulunduğu bölgede ölen bir Yahudi olduğunu söyler. Aynı gelenek, Peter of Rates'ın kuzey Portekiz'de Hıristiyan inancına geçmeye çalışırken şehit edildiğini de savunmaya da devam etmektedir.. Braga'nın en güzel noktalarından bir tanesi olan Braga Cathedral'i gezilmesi gereken en önemli yerlerden biri olmuştur.

Bom Jesus do Monte

Bom Jesus do Monte, Portekiz'in kuzeyinde, Braga şehrinin dışında, Nogueiró e Tenões'te bulunan bir Portekiz tapınağıdır. Adı Dağdaki İyi İsa anlamına gelir.

Tapınakta yer alan 116 metre boyunca tırmanan anıtsal, Barok merdiven hac alanının dikkate değer bir bölümüdür. Tapınak, Braga'nın önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir.

7 Temmuz 2019'da Braga'daki Bom Jesus do Monte Tapınağı, UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak listelenmiştir

Jardins de Santa Bárbara

Jardim de Santa Bárbara, Braga'nın en güzel bahçelerinden biridir. Geometri kurallarını çiçeklerden, bitkilerden ve kuşlardan gelen rastgele renklerle dengeler. Şehrin merkezinde yer alması ve çimento ve tuğla yapıların sırasını kesintiye uğratması burayı özel bir yer haline getiriyor. Bizi mola vermeye, güzel bir kitap okumaya veya arkadaşlarla yemek paylaşmaya davet eden bir tür şehir inziva yeri veya vahasıdır.

Parque da Praia Fluvial de Adaúfe

Adaúfe bölgesinde, Cávado nehri, Adaúfe Nehri Plajı tarafından yıkanan en güzel Portekiz nehir plajlarından birini bulacaksınız. Geniş çim alanı ve çeşitli spor faaliyetleri ile tanınır. Belediyede Kuzey Hidrografik Bölge İdaresi'nden sertifika alan tek yerdir.

Raio Palace

Komisyon, 1754-1755 yıllarında, Braga bölgesinde sanatsal ve mühendislik projeleriyle zaten ünlü bir mimar olan André Soares'e verildi. Soares, Porto'ya ilk kez Nasoni tarafından tanıtılan stili, yorumlarını "Avrupa Rokoko'undan daha farklı ve güçlü ifadelerden biri" olan Fransız-Alman eskizlerine dayandırarak yeniden formüle ediyor. Yapıtları, formlarının anıtsal doğası ve kabuklar, kavanozlar, çelenkler ve çelenkler gibi tasarıma nüfuz eden dekoratif heykellerde doğal unsurları kullanmasıyla karakterize edilir. Bu unsurlar, diğerlerinin yanı sıra Augsburg eskizlerinin veya Fransız Meissonier'in etkisini göstermektedir. Portekiz sanatı bağlamında, André Soares Barok döneminin sonunun ve Rokoko'nun başlangıcının bir parçasıydı; üslubu Barok'un yapısını, ancak Rokoko'nun dekoratif stilini kullandı. André Soares, Bom Jesus Tapınağı ve Santa Maria Madalena da Falperra Kilisesi üzerinde çalıştı ve Raio Sarayı, "Falperra'nın cesur karakterinin" bir uzantısı olarak görülüyor.

Holy Cross Church, Braga

Portekizce Kutsal Haç Kilisesi, Igreja de Santa Cruz, Kutsal Haç'a adanmış, Portekiz'in Braga kentinde bulunan 17. yüzyıldan kalma bir Portekiz kilisesidir. Kaliforniya, San Jose'deki Beş Yara Kilisesi, Braga'daki Kutsal Haç Kilisesi'nden sonra modellenmiş ve Braga'nın eşsiz yerlerinden biri olmuştur.

Sameiro Sanctuary

Yapımına XIX yüzyılda Peder Martinho da Silva tarafından neoklasik tarzda başlamıştır. Ana sunakta görebileceğimiz gümüş tapınak ve heykeltıraş Eugénio Maccagnani tarafından Roma'da tutulan ve 1880'de kutsal alana getirilen koruyucu aziz imgesi bulunmaktadır. Nossa Senhora do Sameiro'nun (Our Lady of Sameiro) kubbeli kilisesinin inşaatına 14 Temmuz 1863'te başlanmış ve Tapınağın kurucusu Braga Vicar, Padre Antonio Martinho Pereira da Silva olmuştur. Kutsal alan, Portekiz'deki en büyük Marian adanmışlık tapınağıdır ve yalnızca Fátima Tapınağı'ndan sonra ikinci sıradadır. Papa Pius X, 12 Haziran 1904'te Başpiskopos Giuseppe Macchi aracılığıyla Marian görüntüsüne Kanonik taç giyme kararı verilmiştir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar