BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Seyahat

Barcelos gezilecek en güzel yerler

Barcelos Portekiz'in Braga iline bağlı küçük bir ilçedir. Eski mimarisiyle ön plana çıkan parkları, köprüleri, kiliseleriyle göz dolduran bir yapıya sahiptir. Adeta Ortaçağ'dan taşıdığı izlerle turistlere harika bir tatil imkanı sağlıyor.

Abone OlGoogle News
02 Nisan 2021 15:31

Barcelos az nüfusu, saygılı, yardımsever halkının yanı sıra eşsiz mimarileriyle ziyaretçilerini mutlu etmesiyle ön plana çıkıyor.  Barcelos'da gezilecek çok sayıda park, kilise, köprü bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Barcelos'un en eski köprüsü olan Barcelos Köprüsüdür. Avrupa Kültür Turizmi Ağı tarafından desteklenen 2019 Avrupa 'Sürdürülebilir Kültür Turizmi Destinasyonu' ödülüne layık görülmüştür.

Barcelos'ta gezilecek en güzel yerler

  • Ponte de Barcelos
  • Monumento aos Alcaides de Faria
  • New Gate Tower
  • Barcelos Castle
  • Estatua do Bispo Antonio Barroso

Ponte de Barcelos

Barcelos Köprüsü, Portekiz'in Barcelos kentindeki Cávado Nehri'ni geçen bir orta çağ köprüsüdür. Köprü, 1910'da Ulusal Anıt olarak sınıflandırıldı. İnşaat, Barcelos Kontu Pedro Afonso'nun emriyle 1325'te başladı; yapı XVII ve XIX yüzyıllarda yeniden inşa çalışmalarına tabi tutulmuştur. Sütunlarında kesik sular bulunan beş düzensiz kemeri vardır. Eski köprü, Direção-Geral do Património Cultural'un endişelerine göre geçişe kapatılabilmesi için alternatif bir geçidin inşasını beklemektedir.

Monumento aos Alcaides de Faria

Alcaides de Faria'nın 1373 yılındaki kahramanca başarısının altı yüz yıllık kutlaması vesilesiyle 1973'te açılan bronz heykel topluluğu. (Largo da Estação) Yerel kimliğin onaylanmasında, dinamizmi için ve aynı zamanda kültürel gerçekliği açısından belirgin bir öneme sahiptir.

New Gate Tower

1401 ve 1461 yılları arasında, Barcelos'un sekizinci Kontu ve Bragança'nın ilk Dükü D. Afonso, kentin girişlerini belirleyen üç kule ile Barcelos'un etrafına duvarlar inşa edilmesini emretti. Porta do Cimo da Vila, zamanın tahribatına ve kentsel yeniden yapılanmaya dayanabilecek tek kapıydı. 16. yüzyılda, kapıya Rönesans tepesi ve siperler eklendi ve adı Torre da Porta Nova (Newgate Kulesi) olarak değiştirildi.

Barcelos  Faria Castle

Site, MÖ 3. veya 2. binyılda başlayan uzun bir insan varlığı tarafından işgal edildi. Geç Roma dönemine kadar devam eden Geç Tunç Çağı yerleşiminin kalıntıları vardır. Orta Çağ'da, tepenin tepesindeki binalar, Orta Çağ'ın başlarında Entre-Douro-e-Minho'da kayda değer bir savaşçı ve sembolik öneme sahip bir dönem olan Terra de Faria için bir kale olarak uyarlandı. Faria'nın formu, ilk olarak kalenin Soeiro Mendes da Maia'ya verildiği yıl olan 1099'da atıfta bulunulan 9-10. Yüzyıl yapısına karşılık gelir. Bu asilzadenin isminden, Portucale vilayetinin siyasetine hakim olan kalenin Portekiz asaletinin temelleri için önemi açıkça görülmektedir. Bu önem, 12. yüzyılda bir dizi belgeden ve Ermígio Riba Douro, Mem de Riba Vizela veya Garcia de Sousa gibi tahkimattan sorumlu bazı soyluların prestijinden doğrulandı.

Estatua do Bispo Antonio Barroso

Estátua em bronze em tamanho natural com a figura de D. António Barroso, autoria do escultor José Fernandes de Sousa Caldas enquadrada por um vasto escadório, do arquiteto Marques da Silva. Data de 1931. (Largo D. António Barroso)

 

 

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar