BIST9.088,59%0,09
USD32.371%0.08
EURO34,9492%-0.19
ALTIN2.325,68%0.23
Seyahat

Orta çağ atmosferinde konaklama yapılabilen Wartburg Kalesi

Almanya'daki Wartburg Kalesi, Eisenach şehrine 410 metre yüksekten bakacak şekilde bir tepeye inşa edilmiş. Kale, Avrupa'nın feodal döneminden günümüze kalan önemli yapılardan biri.

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 11:35

Adını Almanca “Gözetleme Kulesi” anlamına gelen Warte kelimesinden alan yapı, konumuyla bu ada oldukça uygun. Protestanlığın babası Martin Luther‘in “Yeni Ahit”i Almanca’ya çevirdiği yer olması, kaleyi ülke tarihinde önemli bir yere konumluyor. İncil'in Almancaya ilk çevirisi burada yapıldığından, kale özellikle protestan hristiyanlar için bir hac merkezi konumunda.

Kalede konaklamak, böylece Ortaçağ atmosferinde geceleme deneyimi yaşamak da mümkün. Zaman zaman pazar da kurulan kalede kültürel etkinlikler de yapılıyor. 360 derece görüş açısına sahip olan ve çevresi ormanlarla kaplı Wartburg Kalesi'nden etrafı seyretmek ise ayrı bir keyif. UNESCO, kaleyi 1999 yılında, "Orta Avrupa'da Feodal Dönem'in Olağanüstü Anıtı" olarak Dünya Mirasları Listesi'ne almıştı.

Kaleye, kent merkezinden 2 euro karşılığında hizmet veren dolmuşlarla ulaşmak hem pratik hem de ucuz bir yöntem. Kaleyi ziyaret için alınan bilet ücreti ise yetişkinler için 12 euro. Bu ücrete sesli rehber hizmeti de dahil. Kaleyi etraflıca gezmek için ise 2-3 saat ayırmanız gerekiyor

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar