BIST9.722,09%0,80
USD32.5909%0.07
EURO35,0091%0.45
ALTIN2.427,23%0.17
Seyahat

Madagaskar'da tatil planı

Madagaskar herkes tarafından bilinmeyen fakat gezi planı yapabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Tropik iklimin olduğu, doğal güzelliklerini mango ağaçlarıyla süsleyen ve dalış için tercih edilebilecek en iyi ülkelerden bir tanesi olan Madagaskar'da yaşam nasıl? Madagaskar'a ne zaman gidilmeli? Eşsiz sahilleri bulunan Madagaskar'ı ne zaman gezmelisiniz? Madagaskar'da tatil yapmanın maliyeti nedir? Madagaskar nerede? Madagaskar para birimi nedir?Madagaskara ulaşım nasıl sağlanır?

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2021 13:49

Bir Afrika ülkesi olan Madagaskar, tatile çıkmak için harika bir destinasyon. Hint Okyanusunda yer alan bu madagaskar turkuaz renkli sularının yanı sıra el değmemiş doğası ve ilginç canlı türleriyle birlikte sizi madagaskar gezi planı yapmaya teşvik ediyor. Lemurlar, dev kaplumbağalar ve bukalemunlar arasında unutulmaz bir tatil keyfi için seyahat rotalarınızdan biri de Madagaskar olabilir.

Madagaskar Gezi Planı

 

Madagaskar Nerede?

Madagaskar olarak anılan veya resmî adıyla Madagaskar Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesidir. Kıtanın doğu kesiminde Hint Okyanusu'nun ise batı kısmında yer almaktadır. Çok gelişmemiş bir ülke olmasıyla birlikte 26 milyon nüfusa sahip olup yüz ölçümü nüfusa oranla oldukça büyüktür. 

 

Madagaskara ulaşım nasıl sağlanır ve hangi dönemde gidilir?

Adanın değişken iklimi göz önünde bulundurulunca Madagaskar yıl boyunca ziyaret edilebilir. Yüksek bölgeler serin, kıyılar sıcaktır. Türkiye’den Madagaskar’a aktarmasız uçuş bulunmuyor. Air France ile Paris ya da Emirates Havayolları ile Dubai ve Johannesburg aktarmalı Antananarivo’ya ulaşabilirsiniz. Hazır Hint Okyanusu’na kadar uzanmışken ideal rota Reunion ve Mauritius Adası’nı da ziyaret etmektir. Aynı havayollarıyla iyi bir parkur çizilebilirsiniz. Ucuz ve maceralı olsun isterseniz Afrika kıtasındaki büyük şehirlerden Antananarivo’ya uçabilirsiniz. Ivato Havalimanı ile şehir merkezi arası yaklaşık 12 kilometre. En rahat ulaşım aracı taksi. Yaklaşık 15.000 ar. Ancak pazarlık yapmanız tavsiye olunur.

Madagaskar para birimi ve günlük yaşam

Madagaskar para birimi Malagasy ariary olup kısaltılmış yazımı ''AR'' dir. 1 Malagasy ariary= 0.0019 Türk lirasına eşittir. Ekonomik olarak çok iyi durumda olmayan madagaskar'da günlük 50 dolar'a muhteşem bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Madagaskar gezilecek yerler 

  • Nosby be adası

Ülkenin kuzeybatısında konumlanan Nosy Be Adası, Yılang-yılang ağaçları, mavinin en güzel tonlarını saklayan sahilleri, leziz yemekler tadabileceğiniz restoranları ve huzur dolu atmosferiyle göz alıyor. Eğer şansınız yaver giderse balinaların geçiş yolu üzerindeki Nosy Be Adası’nda bu dev deniz canlılarını görme imkanı da bulabilirsiniz.

 

  • Antsiranana

Ülkenin üçüncü büyük limanı olan Antsiranana, aynı zamanda dünyanın en güzel üçüncü körfezi olarak anılıyor. Diego Suarez ismiyle de bilinen bu yer kozmopolit yapısı ve 500 yıllık Baobab ağaçlarının yer aldığı Sugar Loaf Adası’yla da Madagaskar'ın en ünlü yerlerinden bir tanesidir.
 

 
  •  Ifaty

Madagascar’ı ziyaret etme amacınız dalış yapmaksa sizin için en doğru adreslerden biri Ifaty. Ülkenin güneyinde bulunan bu balıkçı köyüne giderek, sualtının zengin dünyasını keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Ifaty’nin dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olduğunu da unutmayın.

  • Isalo Ulusal Parkı


Bölgedeki doğal yaşamı keşfetmek isteyenlerin uğrak ziyaret noktalarından biri olan Isalo Ulusal Parkı’nda bukalemun, lemur ve kaplumbağalar gibi pek çok canlı türüyle karşılaşabilirsiniz. Isalo Ulusal Parkı, kamp ve doğa yürüyüşleri için de oldukça ideal.

  •  Baobab Yolu

Enfes manzarasıyla bölgeye gelen turistleri kendine hayran bırakan Baobab Yolu, 800 yıllık Baboab ağaçlarıyla çevrili bir yer. Morondava ve Tsiribihina arasında kalan bu yolda keyifli bir yürüyüş yapma fırsatını kaçırmayın.

  • Ambohimanga

Ambohimanga hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri; sarayın çevresini saran duvarın limon ve yumurta akıyla hazırlanmış bir çimentoyla yapılmış olması. 2001 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan bu geleneksel kraliyet yerleşimi ve üzerinde bulunduğu tepe, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.
 

  •  Tamatave

Köpekbalıklarının yüzdüğü suları biraz ürkütücü olsa da ülkenin tek doğal limanı olan Tamatave (Toamasina)’yi mutlaka görmelisiniz. Beyaz kumlarla kaplı plajlarıyla tatilin tadını çıkarabileceğiniz Tamatave, ülkenin doğu bölümünde yer alıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar