BIST9.645,02%-0,50
USD32.5677%0.14
EURO34,8755%0.68
ALTIN2.423,97%-0.36
Sağlık

Benekli muzun faydaları nelerdir?

Muzun en çok yetiştirildiği yerlerden Anamur'daki üreticiler, muzun en tatlı ve olgun halinin üzerine kahverengi benekler düştüğü zaman olduğunu söylüyor. Peki benekli muz yenir mi, faydalı mı? İşte haberimizde...

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 17:43

Aldığınız muzlar beklerken zamanla sarıya dönüşür, ardından da siyah benekler oluşur. Beneklenen muzun bozulduğunu düşünüp yemeyenler, hatta çöpe atanlarımız bile vardır. Çoğumuzu tedirgin eden o benekler aslında üreticiler tarafından özellikle tavsiye ediliyor. Muhteşem bir potasyum kaynağı olan muz, benekleriyle daha faydalı. Muzun üzerindeki kahverengi-siyah lekelerin kanserli hücrelerle savaştığına dair çalışmalar da bulunuyor.

BENEKLİ MUZUN FAYDALARI
Kahverengi benekli yani olgunlaşmış muz, hazımsızlık ve mide ekşimesi gibi problemlere karşı etkili olan doğal antasitler açısından oldukça zengindir.

DOĞAL ANTİ-DEPRESAN
Muz, triptofan adındaki amino asitler içerir ve bu özelliği ile tam bir anti-depresan etkisine sahiptir. Depresyondan korunmaya yardımcı olan muz, sakinleştirici bir meyvedir ve uykuya dalmaı kolaylaştırır.

KABIZLIĞA ÇARE
İçerdiği lif içeriği ile kahverengi benekli muz, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlığa karşı rahatlatıcı bir etkide bulunur.

ENERJİ DEPOSU
Kahverengi benekli muz, azalan enerji seviyesini çok hızlı bir şekilde yükseltebilir. Özellikle, spordan sonra bir adet muz tüketmek hem enerji seviyesini yükseltir, hem de içerdiği potasyum sayesinde kasların gerilmesini önüne geçer. Muzun, fiziksel açıdan dayanıklılığı arttırdığı, pek çok araştırma sonucunda teyit edilmiştir.

KAN HÜCRELERİNİN DOSTU
Muz, demir minerali açısından çok zengin meyvedir. Demir, vücudun beslenmesini ve oksijen dolaşımını sağlayan kırmızı kan hücrelerinin ana bileşenidir. Kahverengi benekli muz, bu sayede kansızlık riskini azaltır.

ADET AĞRISINA ÇÖZÜM
Kahverengi benekli muz, içerdiği B6 vitamini ve potasyum yardımı ile adet ağrılarının giderilmesinde etkili bir gıdadır.

Kahverengi benekli olgunlaşmış muzun sindirimi çok daha kolaydır. Muz ayrıca, mükemmel bir antioksidandır. Kilo verirken tüketilebilecek en güzel gıdalardan biri muzdur.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar