BIST9.051,24%2,78
USD32.3167%0.08
EURO35,0982%0.08
ALTIN2.298,61%0.93
Sağlık

Karides faydaları nelerdir, ne işe yarar?

Dünyanın en sağlıklı deniz ürünleri arasında karides gelir. Düzenli olarak da tüketilen ve ayrıca lezzetli bir besin kaynağı olarak öne çıkan karides, aynı zamanda birçok değişik faydası ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Abone OlGoogle News
21 Temmuz 2021 18:59

KARİDES FAYDALARI NELERDİR?

Zengin bir içeriğe sahip olmasının yanı sıra karides bu konuda oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Özellikle insan sağlığı açısından pek çok hastalığa karşı ve vücut direnci noktasında oldukça önemlidir.

Beyin fonksiyonlarının düzenli olarak gelişmesini sağlar.

Aynı zamanda beyin fonksiyonlarının sağlıklı biçimde çalışmasına olanak verir.

Kan hücrelerinin gelişimini destekler.

Pek çok önemli vitamin ve mineral kaynağıdır.

Düşük kalorili önemli protein kaynağı olarak öne çıkar.

Diş ve diş eti rahatsızlıklarına karşı antienflamatuar etkisi olduğu bilinir.

Kanser ve benzeri ciddi rahatsızlıklara karşı önemli bir koruma sağlar.

Kemiklerin ve dişlerin güçlenmesi konusunda güçlü bir kalsiyum etkisi yaratır.

Yukarıda verildiği gibi birçok farklı faydası ile beraber vücut direncini önemli oranda artıran bir besin kaynağıdır. Bu sebepten dolayı mutlaka düzenli olarak ve dengeli bir şekilde tüketilmesi gereken deniz ürünleri içerisinde yer almaktadır.

KARİDES NE İŞE YARAR?

Karides bölgesinde çok önemli besin kaynaklarını içermektedir. Özellikle başta omega-3 yağ asitleri olmak üzere, Aynı zamanda EPA ve DHA açısından da oldukça zengindir. Diğer yandan niasin ve E ile B12 vitamini noktasında da önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Mineral bakımından ise iyot, çinko, fosfor gibi çok önemli kaynaklara sahip olduğunu söylemek mümkün. O yüzden bu yönleri ile beraber insan sağlığı açısından çok önemli bir yeri vardır. Kan hücrelerinin gelişimi, kanseri önleyici etkisi, diş ve kemik sağlığını koruması ile bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki sağlamaktadır.

KARİDES NE ZAMAN YENİR?

Özellikle mayıs ayı deniz ürünleri açısından zengin bir dönem olarak öne çıkar. O yüzden bu ay çerçevesinde birçok farklı deniz ürünü ile beraber, aynı zamanda karides tüketilebilir. Zira bu dönem bazı şekilde tüketilebilecek en değerli besin kaynakları içerisinde geliyor. Avlandığı andan itibaren tüketilmesi, aynı zamanda içeriğindeki zengin besin kaynaklarını daha etkili bir şekilde elde etme olanağı sağlar. Tüketim noktasında ise haftada ortalama en az bir defa tüketmek önemlidir. Sonuçta karides ile beraber tüketilen bütün farklı deniz ürünleri oldukça önemli vitamin ve mineral yapısına sahiptir.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar