BIST9.884,24%1,72
USD32.5626%0.08
EURO34,9606%-0.04
ALTIN2.458,93%0.93
Sağlık

Akciğerlerin kendini temizlemesini sağlayan 10 besin

Yapılan araştırmalar, koronavirüsün akciğerleri hedef alarak solunum sıkıntısına neden olduğunu gösteriyor. Oysa nefes almamızı sağlayan akciğerlerimiz, kanın tüm vücudumuza oksijen taşımasında çok önemli role sahip. Peki, kendini temizleyebilen organlarımızdan olan akciğerlerimize iyi gelen besinler var mı?

Abone OlGoogle News
13 Mayıs 2021 08:15

1-Zerdeçal 
Zerdeçal antioksidan ve anti-enflamatuar özelliği ile akciğer hücrelerindeki oksijen yapımına zarar veren radikalleri temizleme görevini üstlenir.

2-Sarımsak 
Doğal şifa kaynaklarından biri olan sarımsak, oldukça güçlü bir antioksidandır. Antioksidan özelliğinin yanı sıra içinde bulunan alisin kimyasalı ile akciğerlerin temizlenmesini sağlar. Alisin kimyasalı akciğerlerdeki mukusu temizler ve soğuk algınlığı gibi problemlere iyi gelir.

3-Zencefil 
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır.

4-Okaliptüs 
Doğal antibiyotiklerden biri olan okaliptüs, içinde uçucu yağlar barındırır. Bu yağlar akciğer hastalıklarına karşı oldukça etkilidir. Okaliptüs yağında bulunan uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına karşı savaşır, tıkanıklığı açar, kan akışını artırır ve şişliği azaltır.

5-Kekik 
İçerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.

6-Keçi boynuzu 
Akciğerlerin sağlıklı olması için ilk olarak toksinlerden arınması gerekir. Keçiboynuzu, akciğerlerin toksinlerden arınmasını sağlayan kısacası detoks etkisi yaratan bir besindir. Akciğeri temizleyen ve kansere karşı koruyucu etkisi ile ön plana çıkan keçiboynuzu, su ile kaynatılarak tüketilebilir. Astım ve benzeri akciğer hastalıklarının iyileşme sürecinde de fayda gösterdiğine dair birçok çalışma mevcuttur.

7-Siyah havuç 
Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin-mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

8-Öksürük otu 
Öksürük otu balgam sökücüdür, C vitamini deposudur. Kızıldereliler tarafından binlerce yıl ciğerleri güçlendirmek için kullanılmıştır. Astım, bronşit, öksürük gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.

9-Tere 
Tere, tam bir akciğer dostudur. Akciğerdeki tahribatı onaran bu bitki, aynı zamanda vücudun sigaranın etkilerinden temizlenmesine de yardım ediyor.

10-Üzüm çekirdeği 
Kuvvetli bir antioksidan olan üzüm çekirdeği ya da ekstresi, vücudun ihtiyacı olan gereksinimi sağlayarak vücudun oluşturduğu serbest radikallerle savaşarak akciğerleri korur. Üzüm yerken bazı kişiler genellikle çekirdeklerini çıkarma eğilimi gösterir. Oysaki özellikle siyah üzümün çekirdeği asıl sağlık kaynağıdır. Üzüm çekirdekleri ile tüketilmeli.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar