BIST9.559,79%0,31
USD32.5082%0.12
EURO34,8170%0.46
ALTIN2.487,45%1.02
Sağlık

İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları adet geciktirir mi? İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları nasıl kullanılır?

İdrar yolu enfeksiyonu ilaçları adet geciktirir mi? idrar yolu enfeksiyonu ilaçları nasıl kullanılır? İşte tüm sorularınızın yanıtları…

Abone OlGoogle News
01 Mart 2021 15:56

Kadın üreme sisteminin her ay sürekli olarak kendini olası bir gebelik ihtimaline hazırlaması olan adet döngüsü, bazen birçok nedenden ötürü sapmaya uğrar. Adet gecikmesi durumunun söz konusu olabilmesi için ise kişinin regl başlangıcının en az 7 gün süre ile gecikmiş olması gerekir. Hamilelik dışında 2 ya da 3 kere adet gecikmesi görülmesi normaldir fakat adet gecikmesi durumunun sürekli yaşanması birçok sağlık probleminden kaynaklanabilir. İdrar yolu enfeksiyonu da kadınlarda adet gecikmesine neden olan sebepler arasında yer almaktadır. İdrar yolu enfeksiyonunun tedavisinin başarılı bir şekilde sağlanmasında antibiyotikler etkin rol oynamaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI ADETİ GECİKTİRİR Mİ?

Adetin gecikmesine neden olan başlıca ilaçlar doğum kontrol haplarıdır. Doğum kontrol ilaçlarının bırakılmasını takiben adet düzensizliğinin normale dönmesi yaklaşık 6 ay gibi bir zaman dilimini içermektedir. Aynı zamana İdrar yolu enfeksiyonu için kullanılan antibiyotiklerde adet döneminde gecikme ve kesilme şikayetlerini arttırmaktadır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU İLAÇLARI NASIL KULLANILIR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavisi için kullanılan ilaçlar oral yolla alınmaktadır. Genellikle bir bardak suda karıştırılarak çözünmesi sağlanır ve tamamı içilir. Aynı zamanda aç karnına alınması (yemeklerden 23 saat sonra) gerekir. Akşam yatmadan önce mesane boşaltıldıktan sonra ağız yolu ile kullanılması tavsiye edilmektedir. Unutulan dozları dengelemek amacı ile çift doz kullanmaktan kaçının. İlacı bırakmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. İdrar yolu enfeksiyonu için kullanacağınız antibiyotikleri nasıl kullanacağınıza dair bilgileri önce hekiminize sormayı unutmayın. Tabi ki prospektüsünü okumakta da fayda vardır.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONU BİTKİSEL İLAÇLARI

İdrar yolu enfeksiyonu şikayetlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmanız gerekir. İlaç tedavisinin yanı sıra iyileşme sürecinizi hızlandıracak doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. İşte idrar yolu enfeksiyonu bitkisel ilaçları:

Doğal bir antibiyotik olan soğan, antioksidan özelliği ile vücuda bakterilerin girmesini engeller. İçerisindeki sülfür maddesi iltihapları iyileştirmede etkilidir. İdrar yolu enfeksiyonu için taze olarak hazırladığınız soğan suyundan 2 bardak içmek fayda sağlar.

İdrar yolu enfeksiyonlarında bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlarla savaşmada üstün rol oynayan maydanoz, özellikle çiğ hali ile tüketildiğinde idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

Kereviz tohumundaki antioksidanlardan yararlanmak ve mikroplardan arınmış bir vücuda sahip olmak için 1 tatlı kaşığı kereviz tohumunu bir bardak sıcak suyun içinde demleyin. Ardından tel süzgeçten geçirin ve için.

Vücuttaki mikropların uzaklaşmasına yardımcı olan diğer bir ürün ise elma sirkesidir. Bunun için 1 bardak suyu içine birkaç kaşık elma sirkesi ekleyerek meydana gelen iltihaplanmaları ortadan kaldırabilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunu nötralize etmek için yaban mersinini taze olacak şekilde tüketmeye özen gösterin. Kısa sürede vücuttan bakterilerin atılmasına yardımcı olacaktır.

Antiviral ve antibakteriyel özellikleri ile bakteri ve virüslerin vücuttan atılmasını sağlayan çay ağacı yağı idrar yolu enfeksiyonlarında sık kullanılan doğal yöntemler arasında yer almaktadır. Çay ağacı oldukça keskin olduğundan bir miktar ardıç yağı ile karıştırılarak mesane bölgesine nazikçe sürebilirsiniz.

İdrar yolu enfeksiyonunda idrar yaparken yanma hissini ortadan kaldırmak için 1 litre suyun içine koyduğunuz 1 çay kaşığı karbonatı gün içinde tüketebilirsiniz.

İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNA NE İYİ GELİR?

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmediğinde farklı birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Antibiyotiğe rağmen geçmeyen idrar yolu enfeksiyonunda mutlaka durum doktora izah edilmeli ve uygun bir tedavi yöntemi yeniden belirlenmelidir. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelen yöntemleri ise şu şekilde sıralamak mümkün;

Bol miktarda su tüketimi mesanedeki enfeksiyonların vücuttan atılma sürecini hızlandırır.

İdrarınızı tutmaya özen gösterin.

Naylon iç çamaşırları yerine pamuklu sıkmayan çamaşırları tercih edebilirsiniz.

Tuvalet sonrası kişisel temizliğinizi yaparken önden arkaya doğru temizlik yapmaya özen gösterin.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar