BIST9.079,97%3,10
USD32.3459%0.17
EURO35,1135%0.12
ALTIN2.310,17%1.43
Sağlık

MHRS’de randevu nasıl alınır? Aşı Randevusu Almak İçin Rehber Tıkla Randevu Al

Aşı randevusu nasıl alınır? MHRS covid aşı randevusu alma işlemi, Aşı randevu alma işlemi: Aşı randevusu nasıl alınır? Covid-19 Aşı randevu e-Devlet ve MHRS online ekranı

Abone OlGoogle News
24 Şubat 2021 09:20

MHRS’de randevu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısı randevu almak için bilindiği üzere randevu sistemi üzerinden işlemleri yapılıyor. Aşı programına göre işleyen süreç sırası gelenler randevu sisteminden MHRS üzerinden alıp koronavirüs aşılarını olabiliyorlar.Güncel verilere göre 7,5 milyon vatandaşımız ilk doz aşılarını old. 1.5 milyon vatandaşımız ise 2. doz aşısını da oldu. Bu duruma göre, Koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? MHRS başkası adına nasıl randevu alınır? MHRS telefonla randevu alma işlemi nasıl? MHRS randevu alma ile ilgili tüm detaylar haberimizde..

Koronavirüs aşılama süreci devam ederken 23 Şubat 2021 tarihinde bu ana kadar 6 milyonu geçkin kişi ilk doz 1 milyonu geçkin insan ise ikinci doz korona virüs aşısı oldu.  65 yaş aşılama süreci devam ederken sıra öğretmenlere yaklaşıyor. Aşılamayla ilgili bu süreçler devam ederken sırası gelenler aşı randevu alma işlemi yöntemlerini merak ediliyor. İşte MHRS aşı randevu oluşturma ekranı detayları.

MHRS AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS’de randevu nasıl alınır?

Kornavirüs aşı sırası gelen vatandaşlar  "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları üzerinden randevularını oluşturabiliyor. Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

MHRS WEB’DEN AŞI RANDEVUSU ALMA

MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “ Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS MOBİL UYGULAMADAN AŞI RANDEVUSU ALMA

MHRS mobilde randevu almakiçin ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz. Koronavirüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

TELEFONLA AŞI RANDEVUSU ALMA

Covid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

HAFTA SONU AŞI RANDEVUSU ALINIR MI?

Sağlık Bakanlığı'nın Twitter hesabından aşı randevularıyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Covid-19 aşısını mesai saatleri dışında ve hafta sonu da tüm hastanelerden randevu alarak yaptırabilirsiniz. Aşı sıranızı kontrol etmek ve randevu almak için http://enabiz.gov.tr ile http://mhrs.gov.tr adreslerini ziyaret edebilir veya uygulamalarını kullanabilirsiniz." denildi.

 

MHRS BAŞKASI ADINA RANDEVU ALMA İŞLEMİ NASIL?

İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile hesap oluşturmalısınız. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.

MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR?

MHRS sistemiüzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilmektesiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor. http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar