BIST9.722,09%0,80
USD32.5632%0.03
EURO34,8590%-0.01
ALTIN2.427,28%-0.12
Sağlık

Maske takarken gözlüğün buğulanmasını bu yöntemle önleyin

Maske takarken gözlük kullanmak kimi zaman oldukça rahatsız edici olabiliyor. Özellikle gözlük camlarının buğulanması en fazla şikayet edilen konuların başında geliyor. Peki, maske takarken gözlük camlarının buğulanmaması için neler yapılabilir? Maskeden dolayı gözlük camları buğulananlar için uzman önerilerini derledik...

Abone OlGoogle News
20 Şubat 2021 11:21

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için gündelik hayatta da kolayca uygulanabilecek öneriler paylaştı. İşte o öneriler:

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu gözlük camlarının buğulanmasını önlemek için gündelik hayatta da kolayca uygulanabilecek öneriler paylaştı. İşte o öneriler:

1-Maskeyi burnunuza iyice oturtun

Maskenin telli kısmını üstte tutarak burnunuza göre sıkıştırabilir; çift taraflı bant ile yapıştırabilirsiniz.

2-Buğu önleyici sprey ya da bez kullanın

Optiklerden gözlük camının buğusunu önleyici sprey veya bez temin edebilirsiniz. Ancak camın yansıma önleyici özelliğinin bozulmaması için sık kullanmayın.

3-Buğu önleyici kaplama yaptırın

Gözlük camınıza buğu önleyici kaplama yaptırabilirsiniz.

4-Gözlük camlarını günde 2 kez sıvı sabun ile yıkayın

Gözlük camlarını günde 2 kez sıvı sabun ile yıkayabilirsiniz. Yıkadıktan sonra kendiliğinden kurumaya bırakılmalı. Sabunlu su cam üzerinde ince bir film tabakası bırakacak ve yüzey gerilimini düşürerek su moleküllerinin buğu tabakası oluşturmasını engelleyecektir.

Başka hangi yöntemler denenebilir?

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu'nun söylediklerine ek olarak biz de sizlere işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu vermek istedik:

Gliserinin sahip olduğu kaygan yapının bu sorunu çözmede etkili olduğunu söylesek? Güzelce temizlediğiniz gözlük camlarınıza gliserin uygulayın. Sonuca çok şaşıracaksınız.

Severek yediğimiz bir meyve olan elma da bu konuda oldukça başarılı. Elmayı gözlüğünüzün cam kısımlarına sürerek buğudan artık görünmeyen gözlük camlarınızı eski haline döndürebilirsiniz.

Önerilen bir diğer yöntem ise diş macunu. Gözlük camınıza bir miktar diş macunu sıkın ve daha sonra bununla gözlük camlarınızı yıkayıp iyice durulayın. Tamamen kurutup taktıktan sonra gözlüğünüzdeki buğulanmanın yok olduğunu göreceksiniz.

Maskenizin içerisine kağıt mendil koyarak nefesinizdeki nem oranını azaltmayı da deneyebilirsiniz. Bir mendili ikiye katlayarak maske telinin olduğu bölüme yerleştirin yani mendil maske ile burnunuz arasında olsun.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar