Şeker hastalarına müjde! Gaziantep'ten 'Mormiks' baklava
Gaziantep'te mor sebze ve meyvelerin tozlarıyla yapılan ve adına ' Mormiks' adı verilen baklava yoğun talep görüyor. Mor baklavayı şeker, böbrek, tansiyon ve eklem rahatsızlıkları olan kişilerde rahatlıkla tüketebilecek.

Baklava denince akla gelen ilk şehrimiz Gaziantep'te mor baklava satışa sunuldu. Özellikle başta şeker, böbrek tansiyon ve eklem ağrısı yaşayan bireylerin rahatlıkla tüketebileceği mor baklava, siyah havuç, nar, ahududu, vişne, kırmızı pancar gibi mor meyve ve sebzelerin özüyle hazırlanıyor.
12 yıllık çalışma sonrası ortaya çıktı
Sağlık sorunları nedeniyle baklava yiyemeyen insanların da artık baklavanın tadına bakabileceklerini ifade eden baklava ustası Ömer Çelebi, "Mormiks ismini verdiğimiz baklava, 12 yıllık araştırma ve geliştirme sonucunda mor sebze ve meyvelerin toz haliyle yapılan bir üründür. İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi'nde yapılan çalışmaların ardından ürünü bize gönderdiler.
Biz de bu ürünle baklava yaptık. Rahatsızlıklarından dolayı baklava yiyemeyen insanların baklavanın lezzetine bakabilmesini amaçlıyoruz. Bunun için şeker, böbrek, tansiyon ve eklem rahatsızlıkları olan kişilerin rahatlıkla yiyebilmesi için mor baklavayı ürettik. Şu anda olumlu tepkiler alıyoruz." diye konuştu.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!