BIST9.915,62%2,05
USD32.4554%-0.25
EURO34,7385%-0.67
ALTIN2.437,78%0.06
Sağlık

Zeynep Işık Büyükbay: Mizaç ilmi, hastalıkların tedavisinde ve insanları tanımada çok önemli

Mizaç ilmi uzmanı Zeynep Işık Büyükbay, Mizaç ilminin hastalıkları tanımlamada yararlarını anlattı… Önemli bilgiler veren Büyükbay, Mizaç ilminin öneminden de bahsetti.

Abone OlGoogle News
06 Temmuz 2022 16:23

İşte o yazı;

''Mizaç, insanın doğuştan getirdiği huy ve davranışlarının tamamına verilen addır ve her insanda farklı şekillerde ortaya çıkar. Aldığı geneleksel şifa eğitimleri ve İslamî eğitimlerin sentezi sonucu bütüncül şifa tedavileri uygulamaya başlayan ve 2017 yılında Bütüncül Şifa ve Doğal Ürünler Kliniği’ni açan mizaç ilmi uzmanı Zeynep Işık Büyükbay, insanları tanımada ve hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynayan mizaç ilmi ile ilgili açıklamalarda bulundu.     

Mizaç İlmi Nedir?        

 Mizaç ilmi nedir? sorusuna geçmeden önce mizaç kelimesine daha yakından bakmak lazım. Mizaç, insanın doğuştan getirdiği huy ve davranışlarının tamamına verilen addır ve her insanda farklı şekillerde ortaya çıkar. Tarih boyunca İbni Sina, Galen ve Hipokrat gibi büyük tıp hekimleri, mizaç ilmini hastaları tedavi etmek için kullanmıştır.         

Peki insanları tanımada ve hastalıkların tedavisinde mizaç ilminin katkıları nedir?

Mizaç ilminde kullanılan yöntemler arasında doğal taşlar ve aroma terapi gibi bir takım bütüncül şifa uygulamaları yer almaktadır. Mineral bakımından zengin olan doğal taşlar, çakraları açmaya yardımcı olurken sabit ve uçucu yağların kullanıldığı aroma terapi yöntemi, kas ağrılarının giderilmesinde, dolaşımı düzenlemede ve sinüs tıkanıklıklarını hafifletmede etkilidir. Hava, su, toprak, ateş olmak üzere dört element üzerine kurulu insan mizacını anlamaya ve onu yaşam alanında, beslenme şeklinde ve insan ilişkilerinde kullanmaya yönelik bilgilerin sunulduğu mizaç danışmanlığı alanları benim hizmet verdiğim alanlardır. Sizler de uzman psikolojik danışmanlardan, mizaç danışmanlığı hizmeti alarak kendinizi tanıma fırsatı yakalayabilir, hastalıkların, davranışların ve ruh değişimlerinin altında yatan sebepleri tespit edebilir ve ona göre bir yaklaşım geliştirebilirsiniz.

Mizaç danışmanılığıyla birlikte başka danışmanlık hizmetleri veriyormusunuz?    

2017 yılında açtığım Bütüncül Şifa ve Doğal Ürünler Kliniği’nde mizaç analizi, isim ve doğum tarihi analizi, kupa terapi, temel bilinç, kuantum fiziği, psikokinezyoloji bu çalışmaları ve pek çok alanda bireysel danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Meridyen tedavi, akupunktur, iridoloji, manuel terapi, masaj, EFT, aromaterapi, doğal taşlar ve kristaller, kupa terapi doğal bakım ürünleri ve kürler, şuuraltı tedavi yöntemleri konularında aldığım eğitimlerle doğru orantılı danışmalık yapıyorum . Ayrıca Avustralya Macquarie University’den onaylı Fitoterapi Eğitimi ile uluslararası geçerliliği olan başka bir eğitim kurumundan da Biyoenerji Eğitimi belgelerine de sahip olduğumu belirtmek isterim.     

Bu alanda verdiğiniz eğitimler var mı?       

Kendi Akademimizin çatısı altında, yüz yüze ve internet üzerinden, içeriği kendimize ait olan Mizaç, Farkındalığa Uyanış, Holistik Şifa, Maddi & Manevi Korunmalar, Manevi Zırh, Sembol Dili ve Temel Bilinç Okuma Teknikleri, Hastalıkların Ruhsal Sebepleri ,  Zihinsel Diriliş adlı atölyeleri düzenliyoruz. Ayrıca Boğaziçi Campüs firması bünyesinde Tıbb-i Nebevî eğitimi veriyoruz. 

Mizaç İlmi uzmanı Zeynep Işık Büyükbay kimdir?     

Ben, Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Medine’de tamamladım. Uzun yıllar dedem Seyit Molla Zikreddin’in yanında İslamî ilimler, tıbb-ı nebevî eğitimleri ve Farsça eğitimleri aldım. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Medine’de öğretmenlik yaptım ve Malezya Üniversitesi “Homeopathy and Cupping Therapy” (Homeopati ve Kupa Terapi) eğitimi aldım. Çin ve İran tıbbı üzerine araştırmalar yaptım. “Mizaç İlmi İle Varlığın Tahlili” adlı bir kitabım var. Osmanlı beslenme kültürü ve tedavi yöntemleri konulu tezimde mizaç ilmini inceledim; İranlı ve Uygurlu hocalardan mizaç eğitimi aldım diyerek kendimi ve mesleki eğitimim hakkında bilgi vermiş olayım.''

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar