BIST9.811,80%0,92
USD32.537%-0.09
EURO34,9805%0.36
ALTIN2.430,07%0.28
Sağlık

PCR testi sonucu kaç saatte çıkar?

Son dönemde artan vakalar ile PCR testleri iki katına çıktı. PCR testi veren vatandaşlar, Koronavirüs testinin negatif mi yoksa pozitif mi olduğunu öğrenmek için PCR testi ne zaman çıkar? PCR testi kaç saatte çıkar? sorusunu soruyor... 

Abone OlGoogle News
12 Ocak 2022 16:27

PCR TEST SONUCU KAÇ GÜNDE, KAÇ SAATTE ÇIKAR?

Aşı olmamış kişilere yönelik alınan yeni karar doğrultusunda düzenli olarak PCR testi yaptırılmaya başladı. PCR testi yaptıran vatandaşlar koronavirüs test sonucunun ne zaman çıkacağını merak ediyor. Test sonucu ise hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor. Sonuçlar ise çıktığında e-Devlet, e-Nabız üzerinden görüntülenebiliyor. Peki, PCR test sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar? Korona test sonucu kaç günde çıkar? 

Covid-19 tanısında en güvenilir test olan PCR sağlık merkezlerinde ve hastanelerde burundan sürüntü alınarak uygulanıyor. PCR test sonuçları e-Devlet ve e-Nabız uygulaması üzerinden sağlık merkezlerine gitmeye gerek olmadan kolayca sorgulanabiliyor.  PCR testi devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapıldığı gibi özel sağlık kuruluşlarında da ücret karşılığında yapılmaktadır.

1-3 GÜN YADA 1 İLA 3 SAAT ARASINDA ÇIKIYOR 

PCR testi genelgesinin yayınlanmasının ardından; test sonuçlarının bekleme süresi merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs test sonuçları 1-3 gün içerisinde e-Nabız sistemi üzerinden açıklanıyor. Özel hastanelerde PCR testi sonucu 1-3 saat içerisinde de çıkabiliyor.
 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar