BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Sağlık

Şalgam suyunun faydaları nelerdir?

Ülkemizde en çok Adana bölgesinde yetişen şalgamın yararları oldukça fazla. Şalgam; daha fazla şalgam suyu olarak tüketilse de yemek ve salatası yapılarak da soframızdaki yerini alıyor. İşte şalgamın insan vücuduna yaptığı faydaları hakkında Posta Gazetesi'nden Mehmet Yalçınkaya yazdı…

Abone OlGoogle News
27 Kasım 2021 12:31

Şalgam, kökleri yenilebilme özelliğine sahip turpgillerden bir bitkidir. Bu bitkinin en önemli özelliği, çeşitli yemeklerde lezzetlendirici olarak kullanılan, vitamin deposu suyudur. Yılın çok zamanında ulaşılabilen bu bitkinin suyu antibiyotik özelliğine sahiptir. Ayrıca şalgam, garnitür olarak kullanılabilir, bazı soslara ve çorbalara katılabilir. Şalgam suyunun ana maddesi; mor havuç, şalgam turpu, acı süs biberi, su ve tuzdur. 30-40 günlük mayalanma sürecinden sonra elde edilen bu doğal ve sağlıklı bir içecek, ülkemizde Akdeniz, Güneydoğu ve Çukurova’da bulunur. Şalgam suyu, Adana’yla özdeşleşmiştir. Kebapların yanında tercih edilen bu içecek, son dönemlerde balıkla da tüketilen önemli bir lezzet olmaya başladı.

DÜNYA ŞALGAM SUYUNU KEŞFEDİYOR!

Özellikle COVID-19 süreci sonrası probiyotiklere olan ilgi, dünyada da şalgam suyuna verilen önemin artmasına neden oldu. Şalgam, dünyada bilinen bir ürün olmadığı için daha fazla fuar ve organizasyonla tanıtım yapılması önem kazanıyor. Ürünün tadımlarının yapılması ve anlatılması gerekiyor. Farklı ülkelerde gerçekleştirilen gastronomi şenlikleri şalgamın ve şalgam suyunun tanıtımı için büyük önem taşıyor. Acılı, sarımsaklı ve organik şalgam çeşitleri sadece içecek olarak değil, özellikle salatalarda, bulgurla yapılan yemeklerde ve makarnalarda sos olarak yemeklerin içinde kullanılıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar