BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Otomobil

Araç sahipleri dikkat! Mikron tehlike

Sürücüler kaza yaptıklarında otomobilin boyanan parçalar aracın değerini düşürüyor. Ancak mikron boyama uygulaması sayesinde araçlar orijinaline en yakın şekilde boyanmaya başlandı.

Abone OlGoogle News
20 Temmuz 2021 23:11

Otomobil sektörüne yakın zamanda giren bir uygulama aslında mikron boya. Özellikle otomobil satışlarında kötü amaçla kullanılabiliyor.

Tayfun Yıldırım mikron boyayı, ''Mikron boya uygulaması araçlarda kötü yapılan işlemler sonucunda macun ve dolgu yapılarak yapılan işlemin, daha ayrıntıya girilerek daha az macun çekilerek daha az malzeme kullanılarak yapılan bir uygulama. Mikron boya, araçlarda kötü yapılan işlemler sonucunda macun ve dolgu yapılarak yapılan işlemin, daha ayrıntıya girilerek daha az macun çekilerek daha az malzeme kullanılarak yapılan bir uygulama'' sözleriyle anlattı.

''Mikron boya uygulaması hakkında bir bilginiz var mı?'' sorusuna vatandaş daha önce bu uygulamadan haberdar olduğunu belirtti.

ANLAŞILMASI OLDUKÇA ZOR

Hakan Kaldırım, mikron boyanın iyi yapılırsa çok zor anlaşıldığını belirtti. Otomobil satışlarında ''Boya takıntım yok'' diyenler de var, ''Benim için orijinal önemlidir'' diyen de. Fakat işin içine mikron boya girince kafalarda soru işareti oluşuyor.

KANDIRMACA YAPMAK İÇİN DE KULLANANLAR VAR

Mikron boya ile ilgili bilgi aktaran Hakan Kaldırım, ''Aracını genelde sevenler bu uygulamayı yapıyor çok zahmetli bir iş bu uygulamayı yapmak ama tabi kandırmaca yapmak için de kullananlar var bunu. Mikron boya yapılıyor. Hiç bir şey yokmuş gibi satabiliyor.'' dedi.

MİKRON BOYA NASIL ANLAŞILIYOR?

Tayfun Yıldırım mikron boyanın nasıl anlaşılacağını, ''Bunlar güzel bir expertiz ustasına götürülürse bunlar illaki bir şekilde anlaşılabiliyor. Çünkü mikron boya uygulamasında %100 gibi bir kavram yoktur. %90 - 95 arasında yakalanan bir sonuç var. Yani %5 - 10 luk bir hata payı kalıyor. Bunu da iyi bir usta anlayabiliyor.'' ifadeleriyle anlattı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar