BIST9.915,25%2,04
USD32.4442%-0.29
EURO34,7582%-0.61
ALTIN2.442,65%0.26
Otomobil

İkinci el otomobil aldıktan sonra mutlaka yapılması gerekenler

Sıfır araçların üretiminin düşmesi ile birlikte talep ikinci ele yoğunlaştı peki ikinci el otomobil aldıktan sonra neler yapılmalı ?

Abone OlGoogle News
22 Ocak 2021 15:03

İkinci el otomobil aldıktan sonra satıcıdan bakım periodu varsa eksikliklere yoğunlaşmalı ama elinizde bi bakım periodu yok ise ilk iş sıvı ve filtre bakımları yapılmalı. 

Triger kayışı çoğu araç için bakımlar arasında en pahalıdır. Peki triger kayış değişimi zamanında yapılmaz ise ne olur ? Triger kayışının seyir halinde kopması, dişli atlaması gibi bir durum yaşanırsa pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz 

Triger kayışı motor içindeki parçaların birbiriyle uyumlu çalışmasını sağlayan bir kayıştır aslında. Motordaki emme, yakma ve atma gibi işlemlerin sırasının sağlanması için belirli bir düzende yerinden milimetrik oynamadan çalışması lazım. Yoksa yeni aldığınız araçta birde çok büyük ücretlere motor yaptırmak zorunda kalırsınız. 

Devirdaim su pompası; Çoğu kullanıcının değiştirmediği bu küçük parça motorun hayati organlarından biridir. Aracınızda antifiriz kullanılmadıysa sadece su ile çalıştırıldıysa bu parça zamanla kireçlenecek ve işini yerine getiremeyecektir. Motora soğuk su gelmediği için çok fazla ısının motor önce contasını yakacak ileri seviyelerde ise motor bloğu sıcaklık sonucu yamulacaktır. Ve yeni aldığınız araca motor yaptırmak zorunda kalacaksınız.
 

Termostat; Çok ilkel bir çalışma prensibi olan termostat suyun sıcaklığı arttıkça açılan ve gerekli soğuk su girince kapanan basit metal alaşımlı bir parçadır. Termostatın bozulması motorun ısınmamasına yada soğumamasına sebep olacaktır.

Motor fanı; Araçlarımız ne kadar su soğutması ile çalışsada büyük metropollerde çok sık dur kalk trafikte motor ısınacak ve radyatörün motor sıvısını soğutması için gerekli hava akışını sağlayacak bu plastik parça işlemini yerine getirmezse motor contasının yanması kaçınılmazdır. 

Fren Balataları; Aracımızın sağlıklı bir şekilde durabilmesi için fren balatalarımızın zamanı geldiğinde değişmesi gerekmektedir. Balatalar sadece bittiğinde değil belirli zamanlardada değiştirilmesi gerekir. 

Bu ufak ama önemli parçalar aracınızın uzun ömürlü olmasını sağlayacak ve sizin cebinizden daha yüksek ücretlerde tamir masrafları çıkmasını engelleyecektir. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar