BIST8.874,94%1,80
USD32.3405%0.09
EURO35,1079%-0.16
ALTIN2.241,27%-0.10
Otomobil

Dünya devi Ford üretimi durdurdu!

Pandemi tedarik sorunu nedeniyle üretime ara vermek zorunda kalan otomotiv fabrikaları, 2021'de benzer bir sorunla karşılaştı.

Abone OlGoogle News
19 Ocak 2021 00:29

Almanya’dan Çin’e, Japonya’dan Avrupa’ya parça tedarik sorunu otomotiv ana sanayinin canını yakmaya başladı. Son olarak Ford Focus üreten  fabrikası 1 aylığına kapandı. Ford Focus üretimi için kötü haberin nedenleri salgın nedeniyle talebin yeterince geri gelmemesi ve yarı iletken çip yokluğu olarak belirtildi. 18 Ocak itibariyle kapanacak olan fabrika için açılış tarihi 19 Şubat olarak ilan edildi.

Ford Focus üretimi yarı iletken tedarik edilememesi ve talep yokluğu yüzünden durdu.

Ford Focus üretimi etkilenecek

Ford sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, kapanma kararının Avrupa’daki diğer fabrikaları şu an için kapsamadığı vurgulandı. Ford sözcüsü “Şu anda Avrupa’daki diğer fabrikalarda üretimi askıya almayı planlamıyoruz” dedi.

Otomobiller için elektronik çip eksikliği, Almanya’daki diğer üreticiler ve tedarikçiler için de sorunlara neden oluyor.

Elektronik yonga kıtlığı, Volkswagen’in Emden tesisindeki üretim miktarını düşürmesine yol açıyor. Bu durum Volkswagen için günde yaklaşık 10.000 eksik otomobil üretimi anlamına geliyor.

Küresel mikroçip kıtlığı

2020 yılında otomotiv üretimlerinin düşmesi ve 2021 beklentilerinin de düşüklüğü yüzünden otomotiv sektörüne yarı iletken parçalar üreten Uzakdoğulu üreticiler kapasitelerini başka alanlara kaydırdılar. Telefon, oyun konsolları gibi eğlence elektroniği sektörleri için parça üretimine yöneltilen kapasiteler, otomotivdeki beklentileri karşılayamaz duruma düştü. Bu da otomotivde küresel bir tehdit oluşturmaya başladı. Bu nedenle tüm dünyada otomotiv üretimine yeniden ara verme dönemi başladı. Ya da üretim hızı düşürülüyor.

Ayrıca Trump yönetiminin Çinli şirketlere karşı aldığı önlemler de ortamı etkiliyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar