BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Otomobil

2100 yılında arabalar nasıl olacak

İnanılmaz ama gerçek. 2100 yılına sadece 79 sene kaldı. 21.yy artık geride kalmak üzere. Çocuklarımızın bir çoğu 22. yüzyıla tanıklık edecek. Peki 2100 yılının teknolojisi nasıl olacak? Arabalar nasıl olacak? Uçan otomobil rüyası gerçekleşecek mi? hepsi ve daha fazlası ..

Abone OlGoogle News
07 Ocak 2021 17:14

Otomobil şirketleri 2021'nin konseptini ortaya koydular bile. Anahtar kelimelerden biri otonomluktu. Bir diğeriyse elektrikti. Üçüncüsü ise internete bağlanmak... Kulağa heyecan verici gelebilir ama 2100 konseptleri daha da şaşırtıcı!

2100 yılında otomobilin adının otomobil olmayacağı açık. 150 yılda gelişen şey sayısı oldukça fazla olacak sonuçta. Artık yeni bir jenerasyon ve yeni bir isim ihtiyacı çıkabilir. Michigan Üniversitesi'nin araştırmasına göre, her geçen yıl direksiyon sallamaktan yorulan sayısı 2 katına çıkıyor. Yine de kimse otomobillerden vazgeçemiyor.

O zaman bir sonraki hamle otomatik sürüş olabilir. General Motors 'Süper Cruise' (Süper Sürüş), BMW ise Traffic Jam Assistant (Sıkışık Trafik Asistanı) ile bu yolda ilerliyorlar. Projelerin amacı 'otomatik pilot' özelliği eklemek. En azından şehirler arası yollarda. Sektörün ilerki yıllarda şehiriçi ve şehir dışı modlar eklemesi de bekleniyor. Audi ise otomatik park özelliğini devreye soktu bile.

Bir diğer eğilinecek konuysa güvenlik tabii. Her yıl 1.2 milyon insan kara yollarında hayatını kaybediyor. Bu yüzden direksiyonların kaldırılıp yerlerine otomatik pilotların koyulması güvenliğe de etki edip, trafik sıkışıklığını düzene sokacak. Kar, yağmur, gece sürüşü modlarının olması da planlanıyor.

Telefonla araç kullanmak mümkün olacağı söylentiler arasına çoktan girdi. Telefonda mobil uygulamadan kendi aracınızı kullanarak istediğiniz yere oyun keyfinde ulaşabilme ihtimali gözleri kamaştırıyor

Büyük otomobillerin yerini daha ufak araçlar ve podlar da alabilir!

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar