BIST9.716,77%-0,05
USD32.4975%-0.21
EURO34,9549%0.29
ALTIN2.433,75%0.44
Otomobil

Otomobil devi açıkladı! Bursa'da üretecek

Renault'nun Bursa'daki fabrikasında üretilecek Mitsubishi modeli resmi olarak açıklandı. 2023'te piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil Mitsubishi Colt, Renault Clio'yu temel alacak ve Türkiye'de üretilecek.

Abone OlGoogle News
05 Nisan 2022 17:03

Türkiye otomobil endüstrisi yeni mir marka için yeni bir modelin üretimine hazırlanıyor. Passat Türkiye’de üretilir mi derken, Oyak Renault Bursa fabrikalarında Clio temelli Mitsubishi Colt üretilecek.

Avrupa pazarı için üretilecek yeni otomobil 2023 yılında piyasaya çıkacak. Mitsubishi Motors, Avrupa operasyonlarını yeniden yapılandırıyor.

Renault Nissan Mitsubishi ittifakının CMF-B platformu şimdi de Mitsubishi Motors için görev üstleniyor. Renault tarafından Türkiye’de üretilecek küçük hatchback otomobil yeni nesil Colt 2023 sonbaharında yollara çıkacak.

Yeni Colt, geçtiğimiz ocak ayında açıklanan yeni ASX iye birlikte ittifakın ikinci ortak modeli olacak. ASX de Renault Captur platformunda üretilecek.

Colt’un Türkiye/ Bursa ve Slovenya/ Novo Mesto, fabrikalarında üretilen Renault Clio ile neredeyse aynı olması bekleniyor. Mitsubishi Salı günü otomobilin bir görüntüsünü yayınladı.

Mitsubishi, Colt için güç aktarma organlarının hibritleri içereceğini söyledi. Ancak otomobil üreticisi daha fazla özellik saymadı. Benzinli motora ek olarak Clio, Renault’nu tam hibrit E-Tech sistemi ile sunuluyor.

Oyak Renault, 2022 yılı sonuna kadar Megane Sedan üretimini sürdürecek. Bu süre sonunda bu otomobilin üretimi yine Bursa’daki Karsan tarafından gerçekleştirilecek. Boşalan kapasite ise Mitsubishi Colt ile doldurulacak.

Böylece Oyak Renault Bursa fabrikası tamamen küçük hb üretim üssüne dönüşecek. Renault Bursa fabrikası yıllık 350 bin adetlik üretim kapasitesine sahip.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar