BIST9.645,02%-0,50
USD32.5613%0.13
EURO34,8732%0.67
ALTIN2.427,87%-0.20
Medya

Kanal D dizisinde maaş krizi! Arka Sokaklar'da set durdu çekimler iptal

Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizisi olan Arka Sokaklar'dan gelen haberler seyirciyi üzdü. Kanal D'de 600 bölümü yayınlanan dizide maaş krizi çıktı. Maaşlarını aylardır alamadıklarını söyleyen oyuncular seti durdu. Arka Sokaklar kulisinden sızan iddiaya göre çekimler bir süre iptal edildi.

Abone OlGoogle News
25 Ekim 2021 15:45

Türk televizyonlarında açık ara en uzun soluklu olan Kanal D dizisi tam 16 sezondur seyircisi ile kendi gününde yani cuma akşamları buluşuyor. Yayınlandığı her bölümü ile sosyal medyanın gündemi olan dizi son olarak 600. bölümü ile ekrana geldi. Cuma akşamları reyting listesinde zirveyi kimseye bırakmayan diziden gelen haberler kötü. 

Yayınlamaya başladığı 31 Temmuz 2006 yılından bu yana her sezon reytinglere damga vuran Arka Sokaklar dizisinde maaş krizi yaşanıyor. Yeni sezonda hiç ödeme alamayan çalışanlar, sete çıkmama kararı aldı. Arka Sokaklar'da büyük kriz yaşanıyor. Set çalışanları, yeni sezonda hiç ödeme alamadıkları gerekçesiyle sete çıkmama kararı aldı.

Sigortalar yeni yapıldı iddiası: oyuncu, ışıkçı, kameraman, sanat birimi ve senaryo ekibi başta olmak üzere çalışanların bugüne kadar ücret alamadığı iddia edildi. 

24 Ağustos'ta sete çıkan Arka Sokaklar'da görev alan set işçilerinin sigortaları daha yeni bir tarihte, 20 Ekim'de yapıldı.

Sete çıkmama kararı: 8 bölümün çekildiği, 6 bölümün ise yayınlandığı dizide yaşanan bu mağduriyetin ardından sonunda bıçak kemiğe dayandı. Arka Sokaklar'ın Total grubunda yine birinci olduğu gün yani dün, ekip hak ettikleri paralarını alana kadar sete çıkmama kararı aldı.

İlk ödeme sözü: Söz konusu karar yönetime bildirildi. Bu adımın ardından 8 haftalık alacakların üç hafta sonra yapılacağı açıklandı. Bu kararla birlikte reytinglerde zirveyi elden bırakmayan Arka Sokaklar, çalışanlarını adeta 3 hafta daha açlığa terk etti.

Arka Sokaklar konusu:  Dizide, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde özel bir ekipte görev yapan polislerin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki maceraları anlatılmaktadır. Ekip, görevleri sırasında değişik ve çeşitli insan hikâyeleriyle sürekli karşılaşmaktadır. 

Zaman zaman gülümseten, zaman zaman da iç burkan bu hikâyelere, meslek yıllarının tecrübesi ve babalığıyla yaklaşan, ekibin diğer genç üyelerine de yol gösteren Emniyet Müdürü Rıza Baba olur.

Arka Sokaklar nerede çekiliyor: Dizi çekimlerinde tercih edilen iç mekan genellikle İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vatan caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'dür. Dış çekimler için tercih edilen bölgeler Avrupa Yakası'nda Beyoğlu ve Şişli gibi ilçeler, Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy ve Beykoz ilçeleridir. Bölümlerin çoğu Beykoz’da çekilmektedir.

Bu yıl 16 sezonuyla ekrana gelen Arka Sokaklar dizisi 2006 yılında başladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar