BIST10.160,28%1,14
USD32.3335%-0.47
EURO34,6534%-0.46
ALTIN2.392,74%-1.24
Medya

Atatürk dizisi kaldırıldı! Türkiye'den gelen tepkiler üzerine geri adım attı televizyonda yayınlanacak

Bir dijital platformun, tüm dünyada gösterilmek üzere çekilen Atatürk dizisini, sadece Türkiye'de yayınlama kararı tepkilere neden oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kararın Ermeni lobisinin baskısıyla alındığını ve utanç verici olduğunu söyledi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da karara tepki gösterdi.

Abone OlGoogle News
02 Ağustos 2023 10:38

ABD merkezli bir dijital platformun "Atatürk" dizisini yayından kaldırması tepkilere neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir." ifadesini kullandı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "Amerika merkezli bir dizi/film platformunun Ermeni lobisinin baskısına boyun eğerek 'Atatürk' dizisini yayınlamadan yayından kaldırması utanç vericidir.

Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır.

Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD'deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın."

CHP'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Atatürk" dizisinin yayından kaldırılmasını kınadıklarını belirtti.

Özel, söz konusu platformun kararı nedeniyle en ağır şekilde karşılık bulacağını ifade etti.

BİR TEPKİ DE İYİ PARTİ'DEN

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu da karara tepki gösterdi.

Zorlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, diziyle ilgili Ermeni lobisinin baskı ve yönlendirmesiyle yayından kaldırma kararı alındığına işaret etti.

Kürşad Zorlu, "Mustafa Kemal Atatürk demek Türk milleti demektir. Türkiye düşmanlarının yalan kampanyasına alet olunmamasını diliyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde söz konusu platforma üye olan tüm vatandaşlarımızı üyeliklerini sonlandırmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

6 bölümlük dizinin, 29 Ekim'de izleyici karşısına çıkması bekleniyordu. Ancak platformun yerli yapımlarını iptal etme kararı sonrası "Atatürk" dizisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığı açıklanmıştı.

RTÜK KURULUŞUN SAVUNMASINI ALACAK

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik "Atatürk" dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen Disney + isimli kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Disney + isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan 'Atatürk' dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli toplumsal değer olduğunu kaydeden Şahin, mesajında, basına yansıyan "Ermeni lobisi müdahalesi" iddialarının da titizlikle araştırıldığını belirtti.

TELEVİZYONDA YAYILANACAK

NTV'nin haberine göre; "Atatürk" dizisi Disney Plus yerine Fox TV'de yayınlanacak. Yayın 29 Ekim 2023’te “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla yapılacak.

Öte yandan diziyle ilgili bir diğer iddia ise "Atatürk" dizisi, yapımcı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı haliyle iki bölüm olarak sinemalarda da vizyona girecek. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar