BIST9.524,59%-0,06
USD32.5726%0.13
EURO34,7728%0.25
ALTIN2.492,72%0.33
Medya

MasterChef'in şampiyonu kim olacak: Eren Kaşıkçı mı Hasan Biltekin mi?

TV8 MasterChef Türkiye 2021 finali canlı yayınlanacak peki MasterChef 2021 şampiyonu kim hangi yarışmacı Eren Kaşıkçı mı Hasan Biltekin mi? İşte MasterChef Türkiye final bölümü puanlarda son durum...

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2022 17:59

TV8 canlı yayınıyla MasterChef Türkiye 2021 final bölümü şampiyonluk yarışı bu akşam saat 20.00'de başlıyor! Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'te beklenen an geldi çattı. Bu akşam canlı olarak yayınlanacak büyük final gecesinde şampiyon isim belli olacak. Sosyal medyada en çok merak edilen konu 'MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu kim olacak' sorusu... Kıyasıya şampiyonluk yarışına sayılı saatler kala MasterChef Türkiye 2021'i kaçırmadan izleyen izleyiciler nefesini tuttu. 

MasterChef Türkiye 2021 finalistleri Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin son tabaklarını şampiyonluk için hazırlayacak. Sezonun şampiyonu ise 14 Ocak Cuma günü yani bu akşam Tv8 ekranlarında yapılacak yemeklerle canlı yayında belli olacak. Masterchef Türkiye 2021 yarışmacıları Eren Kaşıkçı ve Hasan Biltekin, Türk mutfağı yaratıcı menü kapsamında üç yemek yapacak.

MasterChef son puan durumu nasıl? MasterChef'te kim kaç puan aldı?

MasterChef Türkiye'de bu akşam şampiyon belli olacak. Finale kalan Hasan ya da Eren MasterChef Türkiye 2021 kupasının ve ödülünün sahibi olacak. Birinci olan ismi yarışmacıların yaptığı yemeklerden aldığı puanlar belirleyecek. Peki, MasterChef son puan durumu nasıl? MasterChef'te kim kaç puan aldı?

2021 MasterChef Türkiye puan tablosu son 2 gündür MasterChef'in sıkı izleyicisi ve takipçilerinin en merak ettiği konu zira MasterChef Türkiye Şampiyonu'nu yarışmacıların aldığı puanlar belirleyecek.

MasterChef Eren, Hasan'dan 4 puan öne

İlk oyunda yarışmacılar eleme turunda yaptıkları yemeği tekrar yaptı. Yapılan yemekleri değerlendiren jürinin verdiği puanlara göre Eren 24, Hasan 20 puan aldı.

İkinci oyunda yarışmacılardan dört ana malzeme seçmeleri ve bu malzemeler ile yaratıcı bir tabak çıkarmaları söylendi. Sürenin sonunda tadım yapan şeflerin değerlendirmesi ile Hasan ve Eren, 19'a puan aldı.

İşte son puan dağılımı!

Hasan Mehmet Şef'ten 6 puan aldı. Eren ise 7 puan aldı.

Somer Şef Hasan'a 7 puan verirken Eren'e de 7 puan verdi.

Danilo Şef Hasan'a 7 puan verirken Eren'e 8 puan verdi.

Hasan Biltekin'in köy eriştesi sosyal medyada alay konusu oldu

Öte yandan Perşembe günü Hasan ve Eren, üç farklı yemek hazırladı. Yemekler için verilen sürenin bitiminde şefler, yarışmacılara on üzerinde puan verdi. Finalden bir gün önce Hasan Biltekin'in son oyunda şeflere sunduğu tabak, sosyal medyada alay konusu oldu. Hasan Biltekin'in, haşlanmış hamuru final tabağı olarak servis etmesi, sosyal medyada olay oldu. 

Birçok kullanıcı, makarnanın final bölümüne yakışmadığını ve yaşananların komik olduğunu dile getirdi.

"Hasan çantanı da al köyüne git"

Biltekin, tabağına Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı 'Tatların' köyünün adını verdi. Hasan Biltekin, tabağının hikayesini, ''Köyde babaannemgil bu erişteyi yaparlardı. Sokakta çocuklar, körebe ve saklambaç oynarken, ben bu eriştenin yapımını öğreniyordum. Bu erişteyi yemeden sokağa çıkmıyordum.'' sözleriyle anlattı. Sosyal medya kullanıcıları, Hasan Biltekin'in tabağının oldukça basit olduğunu belirten yorumlarda bulundu:

-1 saat boyunca sadece makarnanın üstüne 3 damla sos koyan finalist.
-Final masası şekilli şüküllü ama Hasan şeflerin önüne makarna koydu.
-Hasan çantanı da al köyüne git.
-Üç tane kaç yaşında insanın önüne yemek diye hamur koydun.
-Ben mi yanlış görüyorum yoksa bu insanlar finalde makarna mı yiyor!

MasterChef'e katılırken yaptıkları ilk yemekte 24 puanla Eren öne geçti. Hasan ise 20 puanla ikinci oyuna geçmiş oldu. Yarışmacılar ikinci etapta yaratıcılık yaptı ve Eren yine birinciliğini sürdürdü.

Son olarak yine şefleri çocukluklarına götüren finalistlerden Eren 65, Hasan ise 59 puan aldı. Bu puanlar ile birlikte finalin ilk turunda kazanan isim Eren oldu.

Masterchef Eren Kaşıkçı kimdir, nereli ve kaç yaşında: 1989 yılında Kırıkkale'de doğdu. Bir kardeşi bulunan Eren Kaşıkçı'nın babası asker annesi ise ev hanımıdır. Babasının tayinleri nedeniyle birçok şehirde gezdiğini belirten Eren Kaşıkçı, yarışmaya Gökçeada'dan katılmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Eren Kaşıkçı halen hayatını orada sürdürmektedir. Kaşıkçı, İlkokulu Balıkesir Edremit'te, ortaokul Kıbrıs'ta, liseyi ise Samsun'da turizm meslek lisesinde okumuştur. Üniversitede ise 19 Mayıs Üniversitesi Turizm Bölümü'ne giden Kaşıkçı, bu bölümü tamamlamadığını ifade etmektedir. 2013 yıllarında özel bir aşçılık okulunda profesyonel eğitim aldığını dile getirmektedir.

Bugüne kadar çok sayıda yemek yarışmasına katılmıştır ve madalyaları ile kupaları bulunmaktadır. MasterChef’e iki kez katılan Biltekin, geçen sene 3 evet oyu almıştı ancak annesinin rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya devam edememiştir.Hasan Biltekin 27 yaşında ve aslen Nevşehirlidir. 184 cm boyunda ve 78 kilogram olan yarışmacı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET Meslek Yüksek Okulu mezunudur. Yemek sektöründe liseden beri yer alıyor ve Nevşehir Belediyespor'un mutfak şefliğini yapıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar