BIST11.311,31%0.69
USD42.695%0,22
EURO50,1592 %0.15
ALTIN5.902,25 %0.77
Kültür - Sanat

Yeni 'Ölü Deniz Yazmaları' keşfedildi: Yaklaşık 1900 yıllık

İsrail, yaklaşık 1900 yıl önce Roma İmparatorluğu'na karşı düzenlenen bir Yahudi isyanı sırasında gizlendiği düşünülen, kutsal metinleri içeren parşömenlerin keşfedildiğini duyurdu.

Abone OlGoogle News
16 Mart 2021 12:13

İsrail Eski Eserler Kurumunun açıklamasına göre, radyokarbon tarihleme ile söz konusu metinlerin M.S. 2'nci yüzyıla ait olduğu saptandı.

Eski Ahit'ten Grekçe pasajların yer aldığı yazmaların, Kudüs'ün güneyindeki çölde yapılan kazılar sonucu 60 yıl sonra bulunan ilk yazmalar olduğu belirtildi.

Bunların, 1960'larda yapılan kazılarda 40 kişiye ait kemiklerin bulunduğu, "Korku Mağarası" olarak bilinen yerde bulunan parşömenlerin bir parçası olduğu belirtiliyor.

Parşömenlerin, M.S. 132-136 yılları arasında Roma İmparatorluğu'na karşı Yahudiler tarafından düzenlenen Bar Kohba İsyanı döneminde mağaraya konulduğu tahmin ediliyor.

Mağara, Kudüs'ün güneyinde Yahudiye Çölü'ndeki ücra bir kanyonda yer alıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar