BIST10.282,93%0,06
USD32.2776%-0.19
EURO34,8078%0.01
ALTIN2.410,17%0.70
Kültür - Sanat

Diyarbakır, '2. Sur Kültür Yolu Festivali' başlıyor

Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliğini gözler önüne sermek için düzenlenen Sür Kültür Yolu Festivali, 15-17 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Turizm Platformu ve Sür Kültür Yolu Derneği iş birliğiyle organize ediliyor.

Abone OlGoogle News
13 Ekim 2023 10:49

Festivalin amacı, Sür Kültür Yolu projesinin tanıtımını yapmak, bölgenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve geliştirmek, yerel sanatçıları desteklemek ve bölge halkını kucaklamaktır.

Festival kapsamında, Sür Kültür Yolu güzergahındaki tarihi mekanlarda konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, yarışmalar ve geziler düzenlenecek.

Festivalin açılışı 15 Ekim Cuma günü saat 14.00'te Diyarbakır Kalesi'nde yapılacak. Açılış töreninde Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Turizm Platformu Başkanı Galip Ensarioğlu ve Sür Kültür Yolu Derneği Başkanı Abdulkadir Karabulut birer konuşma yapacaklar.

Açılış töreninin ardından festival programı başlayacak. Programda yer alan etkinliklerden bazıları şöyle:

- 15 Ekim Cuma günü saat 20.00'de Ulu Camii avlusunda Türk Halk Müziği sanatçısı Zara konser verecek.
- 16 Ekim Cumartesi günü saat 10.00'da Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi'nde "Diyarbakır Şiirleri" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye şairler Ahmet Telli, Ahmet Oktay ve Mehmet Aycı katılacaklar.
- 16 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te Hasan Paşa Hanı'nda "Diyarbakır Mutfağı" başlıklı bir atölye çalışması yapılacak. Atölyede Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri tanıtılacak ve uygulamalı olarak gösterilecek.
- 16 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Artuklu Hamamı'nda "Diyarbakır Tarihi" başlıklı bir sergi açılacak. Sergide Diyarbakır'ın tarihi dönemlerine ait fotoğraflar, haritalar, belgeler ve objeler sergilenecek.
- 17 Ekim Pazar günü saat 10.00'da Sülüklü Han'da "Diyarbakır El Sanatları" başlıklı bir yarışma düzenlenecek. Yarışmada Diyarbakır'ın geleneksel el sanatlarından olan bakır işlemeciliği, telkari, sedef kakma, halıcılık, kilim dokumacılığı, çini yapımı gibi alanlarda eserler yarışacak.
- 17 Ekim Pazar günü saat 14.00'te Sür Kültür Yolu güzergahındaki tarihi mekanlara rehberli geziler düzenlenecek. Gezilerde Diyarbakır Kalesi, Ulu Camii, Hasan Paşa Hanı, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Artuklu Hamamı, Sülüklü Han, Zinciriye Medresesi, Mar Petyun Kilisesi, On Gözlü Köprü gibi yerler ziyaret edilecek.
- 17 Ekim Pazar günü saat 20.00'de festivalin kapanış konseri olarak Diyarbakır Kalesi'nde Türk Sanat Müziği sanatçısı Bülent Ersoy sahne alacak.

Sür Kültür Yolu Festivali, Diyarbakır'ın tarihini, sanatını ve kültürünü yaşatmak ve yaşamak isteyen herkesi bekliyor. Festival hakkında daha fazla bilgi için surkulturyolufestivali.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar