BIST9.645,02%-0,50
USD32.5443%0.07
EURO34,8569%0.62
ALTIN2.431,86%-0.04
Gündem

AK Parti'den asgari ücret açıklaması

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yeni asgari ücret (2022 yılı) için çalışanları umutlandıran açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
26 Kasım 2021 10:15

2022 yılında geçerli olacak asgari ücrete ilişkin çalışmalar sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 1 Aralık'taki ilk toplantısı öncesi, hükümetten de konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalar geliyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemesinden sonra bu kez de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, konuya dair çarpıcı ifadeler kullandı.

"ASGARİ ÜCRET SÜRESİ GELMEDEN AÇIKLANACAK"

Mehmet Özhaseki, Başkan Erdoğan'ın asgari ücret konusundaki net beyanını hatırlatıp, "Cumhurbaşkanımız hiçbir çalışanı, sabit ücretliyi, dar gelirliyi enflasyon karşısında zor durumda bırakmayacak. Haliyle onun talimatları doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Zannedersem çok kısa bir süre içinde bunu tamamlayacaklar. Daha süresi gelmeden Cumhurbaşkanımız asgari ücretin ne olacağını ilan edecektir. Bu konuda bizler de bekliyoruz. En azından herkesin tatmin olacağı, 'elhamdülillah' denilecek bir ücret olacağını tahmin ediyorum" dedi.

"ÇALIŞANLARIMIZI FİYAT ARTIŞINA KARŞI KORUMA POLİTİKAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Son Kabine toplantısının ardından asgari ücret artışında işçi ve memurlardan örnek veren Başkan Erdoğan ; "Ülkemizin tarımsal hasıladan dünyadaki 10. sıradaki yerini daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Kamu işçileri, memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz. Sosyal yardımlarımızın yelpazesini genişletiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ELVAN VE BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret zam oranıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar