BIST9.799,12%0,85
USD32.5829%0.14
EURO35,0450%0.21
ALTIN2.458,93%0.93
Gündem

Uzman isimlerden bomba dolar yorumları geldi! Baharı gören ülkelerin başında yer alacağız

Doların yükselişi sonrası ekonomi hakkında yorumlar ve değerlendirmeler yapan uzmanlar, "Dünyada yaşanan sıkıntıları görmezden gelerek erken seçim çağrılarında bulunmak samimiyetten uzak açıklamalar olup bu mücadeleye zarar vermektedir" dedi. Ayrıca, "Gereken sabrı ve mücadeleyi gösterirsek, baharı gören ülkelerin başında yer almamız kaçınılmazdır" yorumunda bulunuldu.

Abone OlGoogle News
24 Kasım 2021 07:55

ABD dolarının küresel bazda güç kazanması ve içerideki faiz karşıtı açıklamalar, psikolojik bir travmaya dönüşerek TL'nin güç kaybetmesine sebep oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını vurgulayarak, "Bu politika ile ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz" dedi.

İşte Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Orhan Aydın ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın açıklamaları...

Türkiye gazetesine konuşan analistler, "Bu olanların temel ve teknik bir sebebi yok. Psikolojik harp yaşanıyor. TL'nin sahipsiz ve korumasız bırakıldığı yönündeki algıların düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

"Baharı gören ülkelerin başında yer almamız kaçınılmazdır"

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Orhan Aydın, Türkiye üzerinde faiz ve kur sebebiyle baskı oluşturulmaya çalışıldığının açıkça görüldüğünü belirterek; Cumhurbaşkanı'nın da belirttiği üzere, bu zihniyete teslim olmadan bir mücadele başlatılması gerektiğini söyledi.

Aydın, "Bunun adı ekonomik savaş ise 2001, 2008, Gezi ve 15 Temmuz'da yaşanan sıkıntıları nasıl bertaraf ettiysek Allah'ın izni ile bu faiz ve kur baskısını da kırarak ekonomik bağımsızlığımızı sağlayacağız. Ülke olarak pandeminin yaralarını yeni yeni sarmaya çalıştığımız bu süreçte, dünyada yaşanan sıkıntıları görmezden gelerek erken seçim çağrılarında bulunmak samimiyetten uzak açıklamalar olup bu mücadeleye zarar vermektedir. Ayrıca artan enflasyona karşı halkın alım gücünü artıracak adımlar atılmalı, piyasalara moral verilmelidir. Sanayi kapasite oranlarının her geçen gün arttığı, üretim, ihracat, turizm ve istihdamda güzel gelişmelerin yaşandığı bir ortamda gereken sabrı ve mücadeleyi gösterirsek, baharı gören ülkelerin başında yer almamız kaçınılmazdır" dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da, zor bir süreçten geçen Türkiye ekonomisinin, cari açığını kapatabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, "Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olmamız, ülkemizin geleceğini tek hedef olarak belirleyerek buna göre çalışmamız gerekiyor. Başka Türkiye yok" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar