BIST9.915,62%2,05
USD32.4938%-0.13
EURO34,7464%-0.65
ALTIN2.442,23%0.25
Gündem

Yarınki ziyaret öncesi bomba iddia! Zayed, Türkiye’ye oluk oluk dolar akıtacak

BAE veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi İngiliz medyası, Nahyan’ın Türkiye'ye 100 milyar dolar yatırım yapacağını ileri sürdü.

Abone OlGoogle News
23 Kasım 2021 17:43

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi İngiliz gazeteleri dikkat çeken bir haber yaptı. İngilizler, Nahyan'ın Türkiye'ye 100 milyar dolar yatırım yapacağını yazdı.

Dış basında gözler yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan arasında gerçekleştirilecek görüşmeye çevrildi.

İkili ilişkiler ele alınacak

Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle yarın Türkiye'ye gelecek. 31 Ağustos'ta telefon görüşmesi gerçekleştiren iki lider, yüz yüze görüşmelerinde iki ülke ilişkileri, bölgesel ve uluslararası meseleleri değerlendirecek.

En önemli gündem maddesi yatırımlar

Görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birini, BAE'nin Türkiye'ye olası yatırımları oluşturuyor. Londra merkezli haber sitesi Middle East Eye, "güvenilir bir kaynağa" dayandırdığı haberinde, El Nahyan'ın Türkiye'de yapmak istediği yatırımların tutarına ilişkin ayrıntıları paylaştı.

“BAE’den Türkiye’ye 100 milyar dolar yatırım” iddiası

Zayed'in, bu yılın başlarında 100 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu Erdoğan'a söylediği belirtildi. Konuyla ilgili diğer kaynakların ise miktarın en az 10 milyar dolar düzeyinde olduğunu aktardı. "Her iki miktar da Türkiye ekonomisi için etkili rakamlar" ifadesine yer verildi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar