BIST9.915,62%2,05
USD32.4807%-0.17
EURO34,7668%-0.59
ALTIN2.440,00%0.16
Gündem

Fetullah Gülen'i zehirleten isim belli oldu! Hikayenin ucu bakın nerelere kadar uzanıyor...

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da zehirlenmesi olayında yeni detaylar... Örgütün 16 kişilik Başyüceler Konseyi'nde bulunan Mustafa Özcan'ın Gülen'i sağ kolu Türkyolu'na öldürtmeye çalıştığı iddia ediliyor.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2021 13:56

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde zehirlenmesinin yankıları sürüyor. Olayı başından beri inkar eden ancak Gülen'e ilişkin hâlâ güncel bir görüntü yayınlayamayan örgüt, kritik bilgilerin FETÖ kampından Türkiye'nin güvenlik birimlerine anbean nasıl sızdırıldığını soruşturuyor. 

FETÖ elebaşının bir maddeyle zehirlendiğini kamuoyuna ilk duyuran Avukat Burak Bekiroğlu, sosyal medya hesabında yeni iddialarda bulundu. Örgütü idare eden 16 kişilik İstişare Heyeti (Başyüceler Konseyi) üyesi Mustafa Özcan'ın zehirlenme olayının faili olduğunu açıklayan Bekiroğlu, Özcan'ın bu iş için Gülen'in sağ kolu Cevdet Türkyolu'nu kullandığını belirtti. 

BANK ASYA'DAN PARALAR KAÇIRILINCA...

 

 

Bekiroğlu'nun iddialarına göre, 2014-2015 döneminde Bank Asya'ya para yatırma kampanyası düzenleyen FETÖ'nün tek amacı vardı: Paraların tümü ABD'ye kaçırıldığından ötürü kasası tamtakır durumdaki bankanın FETÖ üyesi işadamlarına ödeme yapmasını sağlayabilmek... Yani örgüt tabanının, ev ve arabalarını satıp Bank Asya'ya yatırdığı paralar, FETÖ kurumlarına borç vermiş işadamlarına aktarıldı. Bank Asya'dan ABD'ye kaçırılmış paralar ise Pensilvanya'da çoktan paylaşılmıştı bile.

"Yani örgüt kendi tabanını kandırdı ve dolandırdı. Örgütün tabandan toplamış olduğu himmetlerle gerek Türkiye'de gerek ise ABD’de uzun yıllardır menfaat temin eden ve sayısız mal mülk sahibi olan, video yayınlatılarak maymuna çevrilen Cevdet Türkyolu'nu zaten artık hepiniz tanıdınız" diyen Bekiroğlu, bu paralarla milyonlarca dolarlık servete ulaşarak 'emlak zengini' diye anılmaya başlanan Türkyolu'nun zamanla Mustafa Özcan'ın takibine uğradığına dikkat çekti. 

TÜRKYOLU 'EFENDİ' DEĞİŞTİRİYOR

 

 

Tespitlere göre, Türkyolu ve ailesinin tüm malvarlığı ve ilişkileri Özcan tarafından tespit edildi. Özcan, elde ettiği bilgiler sayesinde Cevdet Türkyolu'nu kontrolü altına aldı. FETÖ elebaşının görüşme trafiğine ve randevularına tek başına karar veren Türkyolu, 'efendisi' demans hastalığına yakalanınca ipleri tamamen eline almaya çalıştı.  

Ancak bu sırada devreye Mustafa Özcan girdi. Bir süredir elindeki belgelerle Türkyolu'nu 'kuklaya' çeviren Özcan, örgütün başına geçebilmek için Fetullah Gülen'i ortadan kaldırmaya karar vererek bu amaç için Türkyolu'nu kullandı. Avukat Burak Bekiroğlu, olaylar dizisinin bundan sonraki sürecini şöyle anlatıyor:

"Cevdet, Mustafa Özcan’ın talimatıyla, Özcan’ın başa geçebilmesi için, Fetullah'ın fişinin çekilmesi için harekete geçmiş, Fetullah’ın yanından ayrılmayan doktoru Kudret Ünal’ı bir şekilde oyalamış, yanındaki mollaya Fetullah'ı zehirletmiş. Zehirleme eylemi direkt zehir verilerek mi yoksa kullandığı ilaçlar yerine ters etki yapan ilaçlar vererek mi yoksa fazla sayıda ilaç vererek mi yapılmış, bunu tam olarak öğrenemedim."

GÜLEN'İ RÖMORKLA EVİNE TAŞIMIŞ 

 

"Şimdi geliyoruz, benim ilk gün yazdığım ve yayınladığım fotoğrafın olayına... İşte o fotoğrafın hikayesi Cevdet'e bağlanıyor. Cevdet'in beyaz pickup'ı arkasına takılan römork ve Cevdet'in hemen kampın yakınındaki evi etrafındaki hareketliliğe... Mustafa Özcan’ın talimatı ile yanındaki mollaya Gülen’i zehirleten Cevdet, aracının arkasına taktığı römorkla o gün Gülen’i kampın yakınında olan evine götürmüş. Evinin etrafında hareketlilik olmasının nedeni Gülen’i römorkla oraya taşımalarıymış."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar