BIST9.693,46%1,77
USD32.5884%0.18
EURO34,7645%0.23
ALTIN2.507,30%0.92
Gündem

Süleyman Soylu'dan CHP'li o isme sert tepki! "Biz şehit veriyoruz, sen gevrek gevrek gülüyorsun!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu terörle mücadeleye ilişkin bilgi verirken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un gülmesine tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Ben gülmüyorum, ben terörle mücadeleyi anlatıyorum. Terörle mücadele yapmamız hoşuna gitmiyor, PKK'nın geldiği nokta hoşuna gitmiyor değil mi? Orada biz şehit veriyoruz, sen gevrek gevrek gülüyorsun" dedi.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2021 13:35

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'ya bu yıl 5 tanesi yurt dışından 48 kişinin katıldığını, son beş yılda 1043'ü ikna olmak üzere, 2 bin 72 örgüt mensubunun teslim olduğunu bildirdi.

Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, 40 yılda kurulan Avrupa Birliğinin bugün 10 yıllık göç sorunu yüzünden dağılmayı konuştuğunu belirtti.

Almanya'nın, sel bölgesine 3 ay boyunca yaklaşamadığını anlatan Soylu, orman yangınlarının da ABD ve Kanada'da aylarca sürdüğünü vurguladı.

Bugün Avrupa'nın, marjinalleşmenin etkisi altında olduğunu ifade eden Soylu, Türkiye'nin, 21. yüzyılın başından itibaren, uyguladığı politikalardan taviz vermeden, yaşanan iklimi yönetebildiğini söyledi.

Soylu, Türkiye'nin ülkesinin menfaatlerini koruduğunu, Batı'nın aksine insani değerlerden uzaklaşmadığını dile getirdi.

Türkiye'nin milli iradeden aldığı güçle darbe girişimini bastırdığına işaret eden Soylu, FETÖ'nün tüm ana bileşenlerinin çökertildiğine dikkati çekti.

Cumhur İttifakı'ndan alınan güçle Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Mavi Vatan'da menfaatlerin ve hakların korunduğunu aktaran Soylu, güneydeki terör koridoru hayalinin ise üç büyük operasyonla bitirildiğini belirtti.

Süleyman Soylu, Türkiye'nin özgürlükler alanını çiğneten değil, içeride ve dışarda insani güvenlik üreten bir ülke olduğunu kaydetti.

"TAKDİRİ HAK EDEN BİR İŞTİR"

Bakan Soylu, "Yıllarca Batı'nın teknolojisine, savunma sanayisine muhtaç olan Türkiye'den, polis araçlarına göreve gitmeleri için benzin bulamayan Türkiye'den, bugün vatandaşın kayıp koyunlarını bile İHA'larla arayan bir Türkiye tablosuna gelebilmek, bana göre takdiri hak eden bir iştir." diye konuştu.

İçişleri Bakanlığının faaliyetlerinin odağına önleyiciliği koyduğunu söyleyen Soylu, yeni stratejileri ve bugüne kadar gerçekleştirilen uygulamaları anlattı.

Terörle mücadeleye de değinen Soylu, Türkiye'nin 40 yıldır terörle sınandığını hatırlattı.

Bakan Soylu, terör örgütü PKK'nın sebep olduğu can kaybının yaklaşık 40 bin, 2016'dan bugüne kadar katledilen sivil vatandaş sayısının 408 olduğunu anımsattı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar