BIST9.053,61%2,80
USD32.3146%0.07
EURO35,1096%0.11
ALTIN2.291,86%0.63
Gündem

Canlı yayında korkutan uyarı: Büyük deprem bekleniyor mu?

Deprem hareketliliği neden arttı? Bu büyüklükteki depremlerin devamı gelir mi? Fay hatları harekete mi geçti? Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Süleyman Pampal CNN Türk'ten Tunç Arslanalp'e önemli açıklamalarda bulundu..

Abone OlGoogle News
20 Kasım 2021 16:19

Düzce, Malatya, Konya, Erzurum ve Tokat'ta meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar dikkat çeken uyarılarda bulundu. CNN Türk canlı yayınına bağlanan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Büyük deprem bekleniyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi; İzmir'de, İstanbul'da, Orta Marmara fayı 250 yılı geçmiş durumda ki tekrarlanma süresi o civarda. Her an deprem beklenen bir fay.

Kısa zamanda yaşanan orta büyüklükteki depremlerle ilgili YTÜ İnşaat Fak. Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu depremlerin arttığını söylemek doğru değil. Zaten her ay 2 bin tane deprem meydana geliyor. Bu demektir ki gün içerisinde de çok sayıda deprem var. Ancak 4'ü geçen depremlerden sonra insanoğlu hissettiği için o zaman bir panikleme, korku başlıyor. Acaba depremler artıyor mu? gibi düşünüyoruz. Gerçek değil bu. Çok olağan bir hareketlilik" dedi.

Meydana gelen depremlerin birbirlerinden çok farklı yerlerde olduğunu söyleyen Ersoy, "Erzurum, Tokat, Düzce, Konya, Malatya gibi yerlerde birbirlerinden bağımsız ayrı fay zonlarında meydana gelen depremler bunlar. Dolayısıyla birbiriyle ilişkili değil. Ama bunu verdiği mesaj, biz bir deprem ülkesiyiz. Çeşitli fay zonları var. Ve bu fay zonlarında belli gerilimlerden sonra deprem olma olasılığı çok fazla. Fakat bu depremler hasar verici olmaması depremler. Maalesef 5'i geçen depremlerden sonra hasar başlıyor. Bunu depreme atfetmek çok doğru değil. Gerçi biraz zeminden kaynaklı olarak hasarlar artabilir ama aslında yapı standartlarının çok kötü olmasından kaynaklanan hasar durumları söz konusu" açıklamasını yaptı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar