BIST9.093,15%0,15
USD32.373%0.09
EURO35,0017%-0.04
ALTIN2.325,87%0.23
Gündem

CHP İstanbul Milletvekili açıkladı: CHP’de aday kim olacak? İmamoğlu mu, Kılıçdaroğlu mu, Yavaş mı?

Siyaset gündeminde Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı tartışmaları sürüyor. 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Millet İttifakı'nın adayıyla ilgili katıldığı bir TV programında çok konuşulacak sözler sarf etti.

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 10:45

24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, katıldığı bir televizyon programında Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Tarafsız Bölge programında, Millet İttifakı'nın adaylığıyla ilgili çok konuşulacak açıklama yaptı. Aydın Ayaydın, 'HDP ile ittifak olacak mı?' sorusuna da cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLACAK

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, "Hem CHP tavanında hem de tabanında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı adaylığı benimsenmiş durumda" dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ YORUMU

Ayaydın, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olma ihtimalini arkadaşlarıma sordum. İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarını Cumhurbaşkanı adayı yapmayı düşünmüyorlar.'' ifadelerini kullandı.

 

HDP İLE İTTİFAK OLACAK MI?

HDP ittifakıyla ilgili konuşan Ayaydın, 'Seyahatimde HDP eş başkanı Mithat Sancar'la havalimanında karşılaştım. Sayın Sancar'a da "Millet yada Cumhur İttifakı'nda yer alacak mısınız" diye sordum. Ortak aday üzerinde uzlaşırlarsa Millet İttifakı'nda yer almak isteyeceklerini söylediler. Fakat milletvekili seçiminde hiçbir ittifakın yanında olmayacaklarını belirtti. Fakat HDP ile İYİ Parti'nin aynı masada olmasını zor görüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar