BIST9.530,47%-0,18
USD32.5126%0.13
EURO34,6841%0.08
ALTIN2.473,59%0.46
Gündem

ABD'li yetkili "F-35'lerden daha önemli" dedi itiraf etti: Çoktan kaybettik...

Pentagon’un siber güvenlik ve yapay zeka birimindeki yetkilisi Nicolas Chaillan istifa edip çarpıcı itiraflarda bulundu. Siber teknolojilerin F-35’lerden daha önemli olduğunu söyleyen Chaillan, Çin'e karşı çoktan kaybettiklerini söyledi.

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 10:07

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) bilgisayar yazılım sistemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Nicolas Chaillan, istifasının ardından birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİBER TEKNOLOJİ F-35'TEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Çin’in yapay zeka ve siber kapasite gibi alanlarda çok başarılı olduğunu vurgulayan uzman, önümüzdeki süreçte ABD’nin bu alandaki küresel hakimiyeti Çin’e kaptıracağını vurguladı.

Siber teknolojilerin savaş jeti F-35’lerden çok daha önemli olduğunu belirten Chaillan, “Bazı hükûmet birimlerinde, ABD’nin siber savunması “anaokulu düzeyinde” ifadeleriyle ABD için acı gerçeği dile getirdi.

Chaillan, yapay zeka konusunda Pentagon’la birlikte çalışmakta tereddüt eden Google’ı da “ABD’yi yavaşlatmakla” suçladı. Çin şirketlerinin bu durumun tam aksine Pekin yönetimiyle birlikte çalışmalarının zorunlu tutulduğunu beliren yazılımcı, ABD şirketlerinin bu hezimette pay sahibi olduğunu belirtti.

Chaillan, tüm bu görüşleriyle ilgili olarak önümüzdeki haftalarda gizli oturumlarda ABD Kongresi’nde ifade vermek istediğini de açıkladı.

 

ABD'LİLER SİBER SALDIRIDAN KORKUYOR

Pearson Enstitüsü’nün Associated Press-NORC Kamuoyu Araştırma Merkezi ile yürüttüğü anket çalışması, ABD’lilerin çoğunun bilgisayar sistemlerine yönelik siber saldırı tehdidinden endişe duyduğunu ortaya koydu. Katılımcıların yaklaşık üçte ikisinin, siber saldırı tehdidinden “çok veya aşırı derecede” endişelendiğinin saptandığı ankette, katılımcıların yaklaşık dörtte üçünün de Çin ve Rusya’nın ABD’nin siber güvenliğine tehdit olduğunu düşündüğü belirlendi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar