BIST9.722,09%0,80
USD32.5564%-0.02
EURO35,0033%0.45
ALTIN2.427,99%0.20
Gündem

Karadağlı-Yalçın olayı için Karataş'tan olay sözler: Batı hayranı, ezik ve kibirli tipler

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Antalya Film Festivali'nde dizi ve film oyuncusu Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında yaşananlarla değinirken Türkiye'deki aydın algısına veryansın etti.

Abone OlGoogle News
12 Ekim 2021 00:31

Ülke TV'de M. Mustafa Yıldız'ın sunduğu Güncel Konular programına konuk olan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, Antalya Film Festivali'nde dizi ve film oyuncusu Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunurken aydın tanımı için de çarpıcı ifadeler kullandı. 

"İLİM ADAMI İÇİN BİR SANATÇI İÇİN İKİ KEZ ÖNÜNÜZÜ İLİKLERSİNİZ"

 "Bir insan eğer ilim adamı ise saygı gereği önünüzü bir kere iliklersiniz, sanatçı ise iki kere iliklemeniz lazım" diyen Prof. Dr. Mustafa Karataş, sanatta çok daha duygusallık ve derin duyguların hakim olduğunu ve sanatın dünyanın ortak malı olduğunu dile getirerek "Sanat zor şeydir, sanat üretmek kolay değil." dedi. 

"ÖZÜNÜ, MİLLİ DUYGULARINI, İSLAM GEÇMİNİ BİLİP YAŞAYAN AYDIN OLAMIYOR"

Türkiye'de aydın denilince "Kendine göre modern yaşayan, batı tipi ve batı hayranı, kapitalizm, komunizm ve sosyalizm gibi günün modası fikirlerden esinlenmiş ve onların mücadelesini yapmış kişilere  aydın deniyor." tespitinde bulunan Prof. Dr. Mustafa Karataş sözlerini şöyle sürdürdü  "Bir insan özünü, milli duygularını, maneviyatını 10 bin yıllık mazisini, 1500 yıllık İslam geçmişini, kültürünü, örfünü biliyor, yaşıyor ve bunun mücadelesini veriyorsa buna aydın gözüyle bakan olmuyor. Bu profile göre ben 50 senedir ilim ve sanat yolunda dirsek çürüttüm, 15 sene hüsn-ü hat yazdım, İlim Kültür Vakfı'nın yıllarca başkanlığını yaptım ama ben aydın olamıyorum." dedi.

Prof. Dr. Karataş " Bugün ülkemizde Batıya hayran ise, batıda ezik, Avrupanın karşısında silik, kendi vatanında milletine karşı kibirli tipler aydın zannediliyor. Aydın o değil, aydın insan milletinin kendi omuzları üzerinde basarak yükselmesini sağlayan ve kendini köprü yapan insandır. Milletine tepeden bakmaz, tam tersine halkını omuzlarına alır. " dedi.

"İSLAM SÖZLEŞMESİ'NİN GEÇERLİ OLDUĞU ZAMANLARLA ŞİMDİ ARASINDA NE DEĞİŞTİ?

Prof. Dr. Mustafa Karataş, daha sonra Nihal Yalçın'ın ödül töreninde sözünü ettiği  İstanbul Sözleşmesi'ne de değinerek ülkemizde daha önce de kadına yönelik yasalar bulunduğunu belirterek "İstanbul Sözleşmesi'ne alelacele biz yanlışlıkla imza atmışız. Bu sözleşeye ben de karşıyım. Bunun için mücadele de ettim. Bunun kalmaksından dolayı da çok sevindik. Peki İstanbul Sözleşmesi'nin geçerli olduğu dönem ile sonraki dönem arasında Türkiye'de birşey değişti mi, İstanbul Sözleşmesi yapıldıktan sonra Türkiye'de kadın cinayetleri arttı mı azaldı mı" diye sordu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar