BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

Aylin hocanın katili hakim karşısında: Bana tuzak kuruldu

Maltepe’de yaşayan öğretim görevlisi 48 yaşındaki Dr. Aylin Sözer’i bıçaklayarak öldüren ve ardından evde yangın çıkararak delilleri karartmaya çalışan Kemal Ayyıldız hakim karşısına çıktı.

Abone OlGoogle News
08 Ekim 2021 17:02

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kemal Ayyıldız SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Aylin Sözer’in oğlu Arda Ç. ile kız kardeşi Nilay Sözer de avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Kemal Ayyıldız evli ve 3 çocuk babası olduğunu söyledi. Savunmasında ne olursa olsun gerçekleri anlatacağını söyleyen Ayyıldız, “Ben çocuklarıma en azından dürüst bir baba olacağım. Ben düştüğüm tuzağı biliyorum, düştüğüm tuzağı tanıyorum. Birileri bir şeyler yapmak istiyorsa buyursunlar canımı alsınlar” dedi.

“BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM”

Aylin Sözer’i kendisinin öldürmediğini söyleyen Ayyıldız, “Bilin ki ben kimseyi öldürmedim. Ne yanlışım olmuştur ne yanlış konuşmalarım olmuştur. Sık sık kavga ettiğimiz dönemler olmuştu ama 3 tane çocuğumu bırakıp 1 kadının peşinde koşacak insan da değilim. Yalan söyleyecek bir insan da değilim, takdir sizindir” dedi.

“AYLİN MEZARA GİRDİ BEN DE DİRİ DİRİ MEZARA GİRDİM”

Çocuklarına yalan bir miras bırakmak istemediğini söyleyen Ayyıldız ağlayarak, “İlk defa hapishaneye düştüm, hala çocuklarımı göremiyorum. Ben çocuklarımı görebileceğim bir yerden başka hiçbir şey istemiyorum. Benim masumum, benim öldürmediğim anlaşılsın diye lütfen araştırın. Suçsuz olduğum zaten ortaya çıkacaktır. Aylin mezara girdi ben de diri diri mezara girdim. Hiçbir farkımız yok” dedi.

“BANA TUZAK KURULUYOR”

Sanığın ifadeleri üzerine mahkeme başkanı sanığa, savcılıkta cinayeti kabul ettiği ifadeleri okudu. Bunun üzerine sanık, “Çocuklarımı koruyabilmek için her şeyi her şeyi üstlendim. Aileme zarar vermemesi için yanlış ifade verdim. Evet suçtur. Ama kendimi ve Aylin’i koruyamadığım için vicdan azabı çekiyorum. Olur da bir gün katil olmadığım anlaşılırsa ben de çıkıp herkesin yüzüne bakmak istiyorum. Çok büyük oyun oynanıyor. Bana tuzak kuruluyor.

“TANIMADIĞIM BİRİ ÖLDÜRÜP BANA KAN LEKELERİNİ TEMİZLETTİ”

Olay günü evde başka birinin olduğunu söyleyen sanık Ayyıldız, “Olay günü kapıyı çaldım. Kapı kimin açtığımı görmedim. Kafama darp aldım. Bilincim yerinde değildi. Kendime geldiğimde Aylin’in cansız bedeni yerde yatıyordu. Ben bağırdım, tanımadığım şahıs ağzımı kapattı. Bana telefonda çocuklarımı gösteriyordu. Bana ‘ya çocuklarını öldürürüm ya da dediklerimi yaparsın’ dedi. Ortamın karanlık ve loş olmasından dolayı şahsın yüzünü görmedim. Bu şahıs bana cesedi banyodan yatak odasına taşıttı. Evdeki kan lekelerini temizletti. Bana emirler veriyordu. Ben de uyuşturucunun etkisiyle dediklerini yapıyordum. Evi yakmamı da bu şahıs söyledi. Sonra da çıkıp gitti bana kapıyı kilitlememi söyledi” dedi.

Savunmasına ağlayarak devam eden sanık, “Uyuşturucuya lanet olsun, hayatımız kaydı. Aylin öldü, 3 tane çocuğum öldü, ben öldüm. Sadece Aylin değil etrafımda bir sürü insan öldü” dedi.

“KAPI AÇILINCA GAZ KOKUSU GELDİ VE PATLAMA OLDU”

Sanığın ardından Aylin Sözer’in kardeşi Nilay Sözer ifade verdi. Olaydan bir gece önce ablasıyla birlikte olduğunu söyleyen Sözer, “Olay günü ablamın asistanı Serkan’ın mesajıyla uyandım. Garip garip mesajlar atıyor dedi. Hemen pijamalarımda aşağı indim. Yedek anahtarım vardı. Kapının arkasında anahtar olduğu için kapıyı açamadım. Delikten bir karartı farkettim. Kapının arkasında bir sorun olduğunu anladım. Hemen polisi aradım. Polisler çilingirle gelip kapıyı açtı. Çilingir bir anda, ‘içeride kan var. Elinde bıçakla koşan birini gördüm’ dedi. Polisler teslim ol uyarısı yaptı. Birden gaz kokusu aldık ve patlama oldu” dedi.

“BU BÜYÜK BİR CANİLİK”

Sanığı evden çıkarmak için polislerin yaklaşık yarım saat uğraştıklarını anlatan Sözer, “Ama ben hala Aylin’in öldürüldüğünü düşünmüyorum. İnsan öldüğünü düşünemiyor asla sevdiği kişinin. 112’yi bekliyordum, ablama yardım etsin diye. Bir bayan polis memuru ablan öldürülmüş dedi. Ben dumandan zehirlendiğini düşündüm ama boynundaki bıçağı ve yakıldığını duyunca şok oldum. Bu büyük bir canilik. Böyle cani nasıl olunur inanamıyorum” dedi.

“TAMAM EVİ BEN YAKTIM”

Beyanların ardından tekrar söz verilen sanık, “Bıçağı görmeleri imkansız içerisi karanlıktı. Tamam evi ben yaktım, Bu konuda bana istediğini cezayı verin. Yeter ki çocuklarım kurtulsun. Olur da bir gün suçsuz olduğum ortaya çıkarsa benim çocuklarım ne diyecek bunu merak ediyorum” dedi. Alınan savunma ve beyanlarına ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar