BIST11.311,31%0.69
USD42.695%0,22
EURO50,1592 %0.15
ALTIN5.902,25 %0.77
Gündem

Baraj suyu tamamen yeşile döndü

Kuraklık nedeniyle su çekilmesinin yaşandığı Adıyaman'daki Atatürk Barajı göletinin sahile yakın kısımlarında yüzey tamamen yeşile döndü.

Abone OlGoogle News
17 Eylül 2021 11:27

Adıyaman'da Atatürk Barajı'nda yaşanan kuraklık ile birlikte su seviyesi düştü. Suların çekilmesinin ardından yüzeyin büyük bir kısmı tamamen yeşile büründü.

2016 ve 2019 yıllarında da benzer görüntülerin oluştuğu Atatürk Barajı'nda, oksijen oranının 4 miligramın altına düşmesi nedeniyle alg patlaması olmuştu.

Çevre Mühendisi Bekir Yıldırım, önceki yıllara göre daha yoğun ve geniş alanı kaplayan yeşil rengin aynı nedenle olduğunu belirtti.

 

Yıldırım, “Dışardan gelen katı atık besin maddeleriyle su yüzeyinde katman oluşmaktadır. Bu su yüzeyinde oluşan ötrofikasyon canlıların oksijensiz kalmasına sebebiyet vermektedir. Ötrofikasyonun kalın tabaka olması, suyun da durgun olmasından dolayı canlılara zarar verebilmektedir” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar