BIST9.693,46%1,77
USD32.5883%0.18
EURO34,7603%0.21
ALTIN2.513,74%1.18
Gündem

Komplo teorilerinden uzak veliler ne diyor: Okullar güvenli mi?

Çocuğunun okulunun salgına karşı önlem almakta başarılı olduğunu belirtenlerin oranı f, her dört veliden biri okulu bu anlamda başarısız buluyor.

Abone OlGoogle News
13 Eylül 2021 12:15

Uzun zaman sonra yeniden başlayan yüz yüze eğitimde ilk hafta tamamlandı. Veliler, okullar açılmadan önce yüz yüze eğitime başlama fikrini büyük oranda destekliyordu. Okulların güvenli olup olmadığı konusunda ise tereddütlü olanlar da az değildi. Yaklaşık her üç veliden biri güvenlikten emin değildi.

Yine de her on ebeveynden dokuzu çocuğunu okula göndereceğini belirtiyordu, ilk hafta yaptığımız araştırmada da aynı sonucu bulduk. Yaşanan bir haftalık deneyim sonucunda okulları güvenli bulanların oranında bir düşüş var. Okullar açılmadan önce güvenli bulanların oranı %60’ı aşarken ilk hafta sonunda velilerin ancak yarısı okullarda alınan önlemleri yeterli buldu.

Fikri oluşmamış olanları bir yana bırakırsak her on veliden dördü önlemlerden memnun değilim diyor. En yüksek seviyede uygulanan maske kullanımında dahi boşluklar olduğu belirtiliyor. Tüm öğrencilerin maske ile okula geldiklerini belirten ebeveynlerin oranı ancak %66’ya ulaşıyor. Diğer önlemlerde uygulama seviyeleri daha düşük olarak belirtilmiş. En dramatik bulgu ise her on ebeveynden birinin çocuklarının okulunda herhangi bir önlem alınmadığını belirtmiş olması.

Sonuç olarak ilk hafta itibarı ile okullar, velilerin gözünde bu sınavı tam olarak geçemediler desek çok da yanılmış olmayız.

Çocuğunun okulunun salgına karşı önlem almakta başarılı olduğunu belirtenlerin oranı %66, her dört veliden biri okulu bu anlamda başarısız buluyor. Çocukların, velilerin, eğitimcilerin ve okul çalışanlarının aşılanması gerektiği düşüncesi ağır basıyor. 12-19 yaş grubunda çocuğu olan her on ebeveynden yedisi çocuğunu ya zaten aşılatmış ya da aşılatmayı planlıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar