BIST9.524,59%-0,06
USD32.5833%0.17
EURO34,7486%0.18
ALTIN2.497,71%0.53
Gündem

Dini değerlerimiz neden hedef alınıyor? Fosil zihniyete Akit TV ekranlarında çok sert tepki: ‘Geri zekalılar’ bunu anlayacak

Balıkesir’de çarşaflı bir Türk kadınının zincirlenmiş bir şekilde tasvir edilmesi kamuoyunda çok sert tepki görürken, malum zihniyetin son dönemdeki artan nefret ideolojisi Akit TV ekranlarında da sert bir dille eleştirildi.

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2021 23:33

 akittv.com.tr  Haber Merkezi 

Balıkesir’de bugün çarşaf giydirilmiş bir kadının zincirlenmesi ve “laiklik” ile zincirlerinden kurtulduğunun tasvir edilmesi çok sert tepki gördü.

Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlamalar esnasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şubesince bir temsil yapıldı. Gösteride çarşaflı bir kadın önce zincire vuruldu. Ardından o zincir çözüldü, kadının üzerindeki örtü de açıldı. Zincirin çözülmesinin sebebi olarak “laiklik” gösterilirken söz konusu ima ve çarşaflı bir kadının zincirlenmesi kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

 

Ekrem Kızıltaş’tan fosil zihniyete sert tepki

Söz konusu fosil zihniyet Akit TV’de ekranlara gelen Ters Kutuplar programında da sert bir şekilde eleştirildi. Son dönemde artan dini değerlere saldırının da eleştirildiği programda Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, dinozor zihniyete sert sözlerle yüklendi.

 

Balıkesir’de gerçekleştirilen ve Valilik tarafından soruşturma başlatılan skandal olayın CHP’nin 90 yıldır değişmeyen zihniyeti olduğunu belirten Kızıltaş, gösteride tasvir edilen ana öge olan çarşafın Kurtuluş Savaşı sırasında yeri geldiğinde çocukların ve cephanenin yağmurdan korunması amacıyla kullanıldığını da aktardı.

“Bu ‘Gerizekalılar’ kılık kıyafete hakaret edemeyeceklerini anlayacak”

Kurtuluş Savaşı’nın vatanı kurtarmanın yanında ırz ve namusumuzu da kurtarmanın mücadelesinin verildiğini kaydeden Kızıltaş, “Af buyurun ama bu ‘gerizekalılar’ başka türlü yorumlasalar da Türkiye genelinde kim olursa olsun, ne olursa olsun herkesin kılık kıyafeti böyleydi. Ve dolayısıyla bugün güya işte ‘bilmem neyi anıyorum’ falan adı altında güya hani modernlik falan filan yapmak gibi çarşaflı bir kadın, zincirler, zincirlerden onu kurtarmak falan… Bir dakika ya. Sen, Yunanistan eğer Allah korusun ülkeyi işgal edebilseydi, bu ülkede hakim olabilseydi Yunanistan o çarşafları çıkaracaktı. Yunanistan belki Allah korusun, yaptılar bunu. Sütçü İmam, Kahramanmaraş’ta niye kurşun sıktı Fransızlara karşı? Niçin, bir kadının çarşafına el uzatıldı diye.” sözleriyle “laiklik” propagandasıyla fosil zihniyeti parlatmaya çalışan kesime çok sert tepki gösterdi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar