BIST9.548,09%-1,36
USD32.5042%0.23
EURO34,5274%0.18
ALTIN2.501,23%0.73
Gündem

İmamoğlu’ndan çıtayı arşa çıkaran beceriksizlik! Vatandaşın canıyla oynayan kepazelik: 25 TL’den karaborsaya düştü

“Her şey çok güzel olacak” sloganıyla birlikte çok sayıda şovla İBB’nin yönetimini devralan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbulluları çileden çıkartan beceriksizliğine bir yenisi daha eklendi. Koronavirüs döneminde hayati önem taşıyan HES kodu yüklenmiş İstanbulkartlar İmamoğlu’nun beceriksizliği yüzünden 25 TL’den karaborsaya düştü.

Abone OlGoogle News
10 Eylül 2021 19:05

Son günlerde İstanbulkart tedarikinde yaşanan sıkıntılar vatandaşı isyan ettirdi. İstanbulkart satış noktalarında kart bulamayan vatandaş tanesi 25 TL’den satılan HES kodu yüklenmiş kartları karaborsadan almak zorunda kalıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinde ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganı ile yola çıkan Ekrem İmamoğlu verdiği birçok sözü unuttu. Seçim döneminde indirim sözlerinin yanı sıra birçok hizmetin ücretsiz verileceği vaadinde de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, yaptığı uygulamalarla vatandaşı isyan ettirdi.

Son olarak İstanbulluların şehir içi seyahatlerinde kullandığı İstanbulkart’lar kullanımı ve tedarikinde sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Birçok İstanbulkart satış noktasında ‘Satışımız yok’ cevabıyla karşılaşan vatandaşlar ne yapacağını şaşırırken şiyaketvar.com internet sitesi üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.

Vatandaş yaşadığı mağduriyeti anlattı: AKBİL satışları durduruldu

Yaşadığı bir mağduriyeti dile getiren bir vatandaş, “Bugün çok talihsiz bir sıkıntı yaşadım. İşim gereği Avrupa Yakası'na gitmem gerekti. Toplu Taşıma kullanmak isteyip AKBİL almak istedim. Fakat nereye gitsem ‘AKBİL satışımız yok. Büyükşehir bütün AKBİL satışlarını durdurdu' denildi. Ne yapacağımı sordum ‘153 arayıp şikayet edin ya da Beyaz Masa gidin’ denildi. Beyaz Masa gittim önerisi bana ‘Mavi kart alın ya da 13 TL karşılığında tek geç alın' oldu. 1 güne 1 aylık kart almam önerildi. Gideceğim yere çok aktarma var. Kaç tek geç alacağım bir de dönüşü var deyince sustu. O kadar sinirlerim bozuldu ki, farkında olmadan gözlerim yaşardı ve bugün vicdanlı bir büfecinin kendinde kalan kartını bana vermesi ile yoluma devam ediyorum. Toplantıya gecikmem bir yana dursun, bugün ki bu anlamsızlıkta anlam aramak ne acı. Büyükşehir Belediye'nin bu konuya el atıp acil olarak sorunu çözümlemesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

 

Akbiller karaborsaya düştü

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren bir diğer vatandaş ise, “İstanbul 'da Taksim'den Aksaray'a kadar yürüdüm yalnız bir tane AKBİL bulamadım tüm satış noktalarında AKBİL yok ve AKBİL karaborsaya düşmüş. Tanesini 25 TL’den aldım. AKBİLLER, Aksaray metro girişinde HES kodu onaylanmış halde satılıyor” konunun ne kadar tehlikeli bir hal aldığına dikkat çekti.

 

İstanbulkart dolum yerinin sayısı azaldı

Vatandaşları isyan ettiren bir diğer konu ise İstanbulkart dolum yerlerinin sayısının azaltılması. Konuya ilişkin İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunan bir vatandaş ise , “İstanbul kart dolumu eskiden büfelerden ve birçok yerden yapılabiliyordu. Fakat şimdi sanırım sadece Migros'ta yapılabiliyor. Bugün dolum yapabilmek için 3 tane büfe ve market gezdim. Sayın İmamoğlu lütfen zorlaştırmak yerine kolaylaştırın” dedi.

Başkasının İstanbulkart’ı verildi

Şehir dışından İstanbul’a gelen ve iki yaşındaki çocuğu ile İstanbulkart mağduru bir anne yaşadığı sıkıntıyı şu ifadelerle dile getirdi:

Başka bir şehirden İstanbul' a geldim. Makineden sıfır bir İstanbulkart alıp tüm bilgilerimi HES kodu dahil yükleyip kullanmak üzere yükledim. Daha sonra ulaşım için kullanmak üzere kartı okuttum, kart geçersizdir ibaresi verdi. Defalarca beyaz masayla görüştüm. Kartın başkası adına kayıtlı olduğu için benim kullanamadığımı söylediler. Ben iki buçuk yaşında çocuğumla saatlerce sokakta kaldım. Yeni bir İstanbulkart alamadım. Çünkü kart kalmamıştı makinede. Hiçbir otobüs şoförü beni almadı. Otobüse almaları sağlıklı değilmiş ki ben iki doz asimi oldum. Otobüstekiler sağlıklı mi ki o muamma tabii ki. Beni polis çağırmakla tehdit eden otobüs şoförlerine anlam veremedim. Normalde bu durumu bu kadar önemsemem ama küçük çocuğumla saatler boyu yürüdüm tek binişlik kart bulabilmek için. Gerçekten kimsenin aklı çalışmıyor”

“Paramla rezil oldum”

Tek binişlik kartlara HES kodu yüklenmeden seyahat edilebildiğine dikkat çeken vatandaş, “O tek binişlik kartı ile biniyor ama ben binemiyorum. Ve başkasının üzerine kayıtlıysa bu Benin sorunum değil ki. Karttan bilgileri İstanbul kart ilgilileri kimse onların güncellemesi gerekiyor. O zaman makineden başkasının adına ait kart vermesinler. Gerçekten rezillik. Paramla rezil oldum. Kendim rezil olmuşum, polis gelmiş umurumda değil ama çocuğum mahvoldu sokaklarda. Tek tuş ile yapılacak bir güncelleme yüzünden bütün vaktimi çaldılar. Yazıklar olsun" şeklinde konuştu.

Daha pahalı olan ‘Bir Geçişlik Kart’ satmaya çalışıyorlar

İmamoğlu’nun beceriksizliğini araştıran Haber7.com ekibinin İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan ve İETT’nin merkezinin de bulunduğu Karaköy’de İstanbulkart arayışı hüsranla sonuçlandı. Bölgede bulunan 4 büfeden de ‘hayır’ ve ‘kalmadı’ yanıtlarını alan ekibin alternatif bir yol arayışına girdiklerinde ise büfe işletmecilerinden fiyatı 8 TL olan ‘Bir Geçişlik Kart’ tavsiyesi geldiği ancak ona da ulaşmakta sıkıntı yaşandığı belirtildi.

Son olarak bir İBB çalışanının, “İstanbulkart üretimi durduruldu. Şu an ‘Bir Geçişlik Kart’ ile seyahat edebilirsiniz” diyerek daha pahalı ‘Bir Geçişlik Kart’a yönlendirdiği aktarıldı.

İstanbulkart fiyatı 10 iken ‘Bir Geçişlik Kart’ın fiyatı ise 8 TL.

 

(Kaynak: Haber7)

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar